Dames van SGVV’07 hebben nog nooit zoveel punten gehad

Door Gert Boerema

Nadia Kariembaks (25) is vanaf het prille begin betrokken bij het damesvoetbal van SGVV07.
De nog jonge fusieclub op sportpark de Parrel in Groningen heeft een steeds sterker eerste damesteam in huis. We stonden vaak laatste, maar nu gaat het beter, weet linksback Kariembaks. We hebben er gemotiveerde meiden bij gekregen, want zij hebben er zin in. Wij zijn n van de teams die meestal blijven nazitten.

De Groningse vertelt dat ze lange tijd geleden ook al eens tegen een bal trapte, maar na een tussenstop is Kariembaks de laatste vier jaar weer volop bezig met voetbal. Ambities heeft ze niet echt. Het is meegenomen als we eens kampioen zouden worden en promoveren, maar ik speel voor de gezelligheid en het plezier. Ik hoef niet pers op een hoog niveau te spelen.

De Stad Groninger Voetbal Vereniging beschikte overigens lange tijd niet over een eigen kantine. Kariembaks vertelt dat mede daardoor de gezelligheid nog moet groeien binnen de voetbalvereniging. Er zijn volgens haar genoeg teams, maar er blijven nog niet zoveel mensen nazitten. Als er meer leden na gaan zitten, groeit het clubgevoel.

De medewerkster van de Jumbo supermarkt in Groningen verdedigt de groenblauwe kleuren van SGVV07, omdat zij in de buurt woont. Daarnaast werd ze door een vriendin gevraagd die ook nog altijd speelt in het team, dat nieuwe aanmeldingen krijgt. We hebben straks twintig tot vijfentwintig meiden. Als dit zo doorgaat komt er volgend seizoen misschien een team bij.Niet geheel onbelangrijk draait het ook voor SGVV07 Da1 om de punten in de vijfde klasse T. In een competitie vol met stadsderbys nam het team na elf wedstrijden de vijfde plaats in met zeventien punten. Onder meer naaste buur VVK Da1 is opponent. We hebben het nog nooit zo goed gedaan, weet Kariembaks. En we hebben ook nog nooit zoveel punten gehad. Gelukkig kregen we er een paar dames bij die een goal kunnen maken. De derde plaats zit er nog in. Ik denk dat Haren Da2 kampioen wordt, want die ploeg heeft nog niet verloren. Volgend seizoen gaan wij zeker voor het kampioenschap.Kariembaks is overigens aan het herstellen van een knieblessure. Eerder dit seizoen bleek het binnenkapsel van haar knie verrekt. Met behulp van fysiotherapie hoopt de inwoonster van Groningen begin maart weer te kunnen voetballen. Binnen de selectie is de oudste vrouw 47 jaar, terwijl de jongste voetbalster nog geen zeventien jaar oud is. Van leeftijdsverschil merken we eigenlijk niets, want iedereen beschouwt elkaar als gelijk. Hier worden speelsters behandeld zoals ze zijn.

Lees meer over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email een vriend

Meer van Gert Boerema

Jorik de Groot

Jorik de Groot op zijn plek bij FC Zuidlaren

Jorik de Groot (27) voelt zich in Zuidlaren en bij de plaatselijke voetbalclub FC Zuidlaren helemaal op zijn gemak. De student commerciële economie hoopt na

Delen