Meidenvoetbal niet weg te denken uit het leven van Martin Woltman

Door Gert Boerema

Twaalf jaar is Martin Woltman actief binnen de v.v. Eenrum wat betreft het meisjesvoetbal. De Eenrumer ziet voorlopig nog geen eind komen aan zijn activiteiten binnen de uit ruim zeventig leden bestaande afdeling van de club uit zijn geboortedorp.

Nee, absoluut niet doordat ik steeds diverse leeftijdscategorieën train verveeld het nooit en zie ik mijzelf nog wel een aantal jaren actief binnen het meisjesvoetbal.”

 

De 33-jarige commercieel medewerker van de Inventra Groep bv. te Grootegast heeft het dus prima naar zijn zin bij het team van meiden tussen de 12 en 15 jaar die hij op dit moment traint. De sociaal ingestelde trainer vindt namelijk dat het meisjesvoetbal qua beleving meer bij zijn karakter past.

.Meisjes zijn, in tegenstelling tot jongens, socialer en vinden het randgebeuren om het voetbal heen erg belangrijk. Ik ben in de wedstrijden fanatiek, uiteraard wil ik graag winnen, maar het sociale is zeker zo belangrijk. We organiseren, daarin voor de volle 100% gesteund door het hoofdbestuur, geregeld activiteiten buiten het voetballen  wat er enkele jaren geleden toe bijdroeg dat de vv Eenrum de twee na grootste meisjesafdeling van Nederland had, wat voor een kleine vereniging een geweldige prestatie was.”

 

Meiden Voetbal Toernooi 

Een van de activiteiten wat het meisjesvoetbal in Eenrum op de kaart heeft gezet was het grote meisjestoernooi wat op 13 juni voor de 5e keer werd gehouden op de sportvelden van de v.v. Eenrum.  Martin Woltman, ook hier een van de personen binnen de organisatie van dit evenement, is enorm trots op dit jaarlijks terugkerende Meiden Voetbal Toernooi.

We hebben het nu voor de vijfde keer georganiseerd waardoor het in de wereld van het meisjesvoetbal zo langzamerhand een begrip aan het worden is. Voor het eerst was er met de  kampioen van de Niederrhein-Liga, SV Rees, ook een buitenlandse deelnemer. De Duitse meisjes gaven in Eenrum direct hun visitekaartje af en wisten het toernooi in de categorie 13 t/m 15 jaar winnend af te sluiten. Dit stemt ook Martin Woltman tot grote tevredenheid daar de SV Rees aangaf om het volgend jaar graag weer op het mede door hoofdsponsor Rabobank Noordenveld West Groningen groot geworden toernooi te verschijnen.

Dit en sportieve hoogtepunten zoals het in 2002 winnen van de KNVB- beker district Noord met het MC-team heeft tot een stabiele meisjesafdeling geleid bij de vereniging uit Noord-Groningen die het komend seizoen weer in alle leeftijdsgroepen in de diverse competities vertegenwoordigd zal zijn.

Lees meer over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email een vriend

Meer van Gert Boerema

Jorik de Groot

Jorik de Groot op zijn plek bij FC Zuidlaren

Jorik de Groot (27) voelt zich in Zuidlaren en bij de plaatselijke voetbalclub FC Zuidlaren helemaal op zijn gemak. De student commerciële economie hoopt na

Delen