Menu

Schaf de sliding af!

Misschien nog wel lekkerder dan scoren is voor de meeste voetballers een sliding over 5 meter door het natte gras, vol op de bal. Een heerlijk gevoel maar helaas een zeldzaamheid op de velden. In de meeste gevallen wordt er (al dan niet bewust) meer geraakt dan alleen de bal, als de bal überhaupt al geraakt wordt. En op een kunstgrasveld moet je redelijk masochistisch ingesteld zijn wil je je er nog aan wagen.

 

Ik zie in het Centrum voor Knieklachten veel voetballers met blessures en een groot deel daarvan is veroorzaakt door een ongelukkige sliding. Veel voetballers zijn maanden uit de roulatie met bv kniebandletsel doordat een tegenstander zijn gebrek aan talent of snelheid probeerde te maskeren met een sliding. Deze voetballers komen dan voor fysiotherapeutische begeleiding in het Centrum voor Knieklachten om weer zo snel mogelijk te revalideren maar liever zou ik zien dat deze blessures voorkomen worden. Daar komt bij dat er na bijna elke sliding een discussie losbarst over wie of wat er eerst geraakt zou zijn en of dit binnen of buiten de 16 was.

 

Ik ben zelf afgelopen seizoen overgestapt naar de 7x7 competitie bij VVK. Hier is de sliding verboden en ik vind het een verademing. Niet alleen zijn bovengenoemde ergernissen verleden tijd maar je hoeft ook niet meer continu achterom te kijken of er niet toevallig een vliegende tackle op je wordt ingezet.

 

Kortom, bij het Centrum voor Knieklachten propageren we het afschaffen van de sliding. Het voetballen wordt er leuker van en wij krijgen het weer wat rustiger. En dan maak je die sliding maar lekker in je achtertuin.

 

Mocht je desondanks toch knieklachten krijgen ben je natuurlijk van harte welkom om met een fysiotherapeut te revalideren en/of te discussiëren over de sliding.
terug naar boven