Menu

Het pak gemaakt voor oogstrelend voetbal Speciaal

Het pak gemaakt voor oogstrelend voetbal


2017-2018 is tot nu toe het seizoen voor Manchester City. Met oogstrelend voetbal scoren ze erop los en rijgen ze de overwinningen aaneen. Onder leiding van misschien wel de beste trainer van dit moment, Josep Guardiola. De trainer in het Man City trainingspak staat bekend om zijn verzorgde en aanvallende speelstijl. Dit jaar zijn we al verwend door magistrale goals en nauwkeurig opgezette aanvallen. Het team lijkt de perfecte balans te hebben gevonden. Een mix van wonderkinderen en ervaren topspelers.

De wedstrijd uit tegen Chelsea met de heerlijke 0-1 van Kevin de Bruyne samen met de ruime thuisoverwinning tegen Stoke City kunnen gezien worden als ware ‘masterclass’ spektakelstukken van Pep Guardiola en zijn spelers. Op het supermoderne Etihad Complex wordt er elke dag geslepen aan de goede vorm in. In samenwerking met het grote voetbalmerk Nike is er een collectie uitgebracht met het motto ‘Gemaakt voor snelheid’. Dit past perfect bij Manchester City, waar ze altijd in een hoog tempo trainen; je snel moet denken en snel moet zijn. De  donkergroene broek met een toelopende pasvorm en de lichtblauwe sweater gemaakt met Dri-Fit technologie zorgen ervoor dat de spelers altijd comfortabel kunnen trainen. Het trainingspak van Manchester City voor het seizoen 2017/18 beweegt mee bij elke beweging van de spelers. Het pak is gedesigned in meerdere kleuren door Nike. Zo is er een paarse, groene, blauwe en lichtblauwe editie. De spelers lopen er zo altijd stijlvol bij op de training, waar er wordt gestreefd naar perfectie. Zuivere inspelen passen, perfecte balaannames en een precieze afronding. Dat is wat de mannen van Manchester City tot in de puntjes willen beheersen.


1280px-Aguero_sending_photos_-_Premier_League_parade_2011-12.jpg


Elke dag werken ze eraan om het tot in perfectie te beheersen. Positiespel op een absoluut hoog tempo, met looplijnen en pressing. Het draagt allemaal bij aan de goede prestaties van de club. De nieuwe aankopen passen zich gemakkelijk aan. Kyle Walker en Mendy bestrijken de flanken alsof ze er al jaren spelen. Bernardo Silva strooit gemakkelijk met verfijnde steekpassen. De keeper Ederson voetbalt, naast het goede keepen, uitstekend mee. Allemaal sterke aanvullingen op de selectie, die al barst van de kwaliteit. Zo heb je achterin twee atleten die graag naar voren verdedigen en de opbouw verzorgen. Op het middenveld lopen twee exceptionele spelers rond van een uitzonderlijk hoog niveau. Kevin de Bruyne en David Silva behoren op dit moment zonder twijfel tot de beste middenvelders ter wereld. Ze hebben de monden al meerdere keren doen openvallen, met passen van een andere planeet. Deze twee voetballers zijn in het bezit van zoveel voetbaltechniek en inzicht, dat is uniek. Ze zetten achteloos spelers vrij voor de keeper. Manchester City heeft goud in handen met de huidige voorhoede. Wonderkinderen als Leroy Sane, Raheem Sterling en Gabriel Jesus zorgen elke wedstrijd voor heel veel gevaar en kansen. Het zijn spelers met voorzetten op maat, dribbels die niet te voorspellen zijn, explosieve snelheid en loopacties die niet te verdedigen zijn. Daarnaast loopt wereldspits Sergio Aguero ook nog rond in het Man City trainingspak. Een spits die van bijna elke kans een goal maakt. Het team is een waar sterrenensemble, dat ons laat genieten van oogstrelend voetbal.

terug naar boven