Menu

Sombere tijden voor SV Bedum

Sombere tijden voor SV Bedum

Het gaat allesbehalve voor de wind met SV Bedum in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal. Afgelopen zaterdag bereikte de vormcrisis een absoluut dieptepunt. In Steenwijk ging de ploeg van trainer René Wollerich met 7-1 op beschamende wijze tegen d’ Olde Veste onderuit. SV Bedum staat met nog vier wedstrijden voor de boeg op de gevaarlijke elfde nacompetitieplaats met slechts 17 punten uit 22ntmoetingen. Ontsnappen aan nacompetitie of zelfs degradatie wordt een heel moeilijke klus. De eerstvolgende ‘veilige ‘plaats boven SV Bedum wordt ingenomen door Omlandia, dat vijf punten meer bij elkaar sprokkelde dan de ploeg van Wollerich. Ook directe degradatie ligt op de loer. De nummers dertien en veertien, die voor directe degradatie in aanmerking komen, worden nu bezet door SC Veenwouden en Groen Geel met respectievelijk 15 en 13 punten. De afstand met deze twee ploegen is dus erg gering, zodat de situatie voor SV Bedum bij een volgende misstap nog dreigender kan worden.

Schamel

SVC Bedum bakte er na de winterstop bijzonder weinig van. Van de negen gespeelde duels in 2017 werd er slechts één keer gewonnen (5-1 tegen SC Veenwouden) en drie keer kwam het met de tegenstander remise overeen. Het leverde daarom na de winterstop een schamel aantal van zes winstpuntjes op.

Verdrietig verhaal

De wedstrijd tegen d’ Olde Vest was een verdrietig verhaal. De eerste helft werd al met een 3-0 achterstand afgesloten. SV Bedum kwam na de hervatting door een doelpunt van Frank Roorda nog wel terug tot 3-1, maar in het laatste kwartier werd het helemaal overhoop gespeeld. De spelers van SV Bedum moesten na afloop dan ook met de staart tussen de benen met een 7-1 nederlaag van het veld lopen. ,,Het was een behoorlijke zeperd’’, erkende Wollerich. ,,In de eerste helft kwamen we nog aardig mee, maar we schonken door individueler fouten heel gemakkelijk de doelpunten aan d’ Olde Veste. Na de 3-1 leek het even goed te gaan. Onze tegenstanders begon zelfs te wankelen en wij kregen een paar kansen op de aansluitingstreffer. Helaas gingen we in het laatste kwartier tot vier keer toe in de omschakeling de fout in. Daar zat ik niet echt op te wachten. Het betekende een behoorlijke domper voor me. Ik heb dit in mijn carrière als traiuner nog nooit meegemaakt. We waren niet in staat om de rug te rechten. We moeten ons nu opladen voor de laatste vier competitieduels, want het gaat nu echt om de knikkers.’’

Duimen en hopen

Komende zaterdag komt SV Bedum niet in actie voor de competitie. Een week later wacht staat de confrontatie in eigen huis tegen het bijna in veilige haven belande Viboa. Voor SV Bedum is het erg noodzakelijk dat het minimaal gelijk speelt en het liefst uiteraard wint. De duels daarna tegen ASV Dronten, Oranje Nassau en PKC ’83 zijn ook behoorlijk zwaar. Voor SV Bedum is het duimen en hopen op een ommekeer. Anders kan het wel eens heel vervelend aflopen.
terug naar boven