Menu

Omlandia kan Oranje Nassau, Viboa en zichzelf een grote dienst bewijzen

Omlandia kan Oranje Nassau, Viboa en zichzelf een dienst bewijzen

Voor Omlandia staat komende zaterdag een heel bijzonder competitieduel tegen koploper Balk in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal op het programma. De ploeg uit Ten Boer kan namelijk zichzelf zo goed als zeker in veiligheid spelen en kan daarnaast ook de provinciegenoten Viboa en Oranje Nassau een grote dienst bewijzen.

Dienst voor Oranje Nassau en Viboa

Voor Oranje Nassau zou winst van Omlandia de weg eventueel kunnen vrijmaken voor het heroveren van de koppositie. Dat kan alleen als Oranje Nassau uiteraard ook haar uitduel tegen d’ Olde Veste in winst weet om te zetten. Voor Viboa zou een nederlaag van Balk ook een geweldig meevaller zijn. De ploeg uit Winsum staat namelijk aan de leiding in de stand om de derde periodetitel met één punt voorsprong op naaste belager Balk. Balk zal uiteraard ook alles in het werk stellen om de laatst periodetitel in de wacht te slepen aangezien Balk ook nog lang niet verzekerd is van de titel. Uiteraard moet Viboa er ook alles aan doen om de leidende positie in de derde periode te behouden. In en tegen Buitenpost wordt het voor de ploeg uit Winsum echte wel een heel moeilijk klusje.

Gelopen koers

En wat Omlandia zelf betreft: Bij winst is de ploeg van trainer Robbie Wentink zo goed als zeker van lijfsbehoud. De ploeg uit Ten Boer staat op dit moment op de veilige tiende positie en heeft een ruime marge van vijf punten met de plaatsen die verplichten tot het spelen van nacompetitie. Bij winst kan het wat het spelen van nacompetitie betreft voor Omlandia met nog drie duels voor de boeg praktisch een gelopen koers zijn.

Geen sprankelend voetbal

Omlandia speelde de laatste periode zeker geen sprankelend voetbal, maar sprokkelde links en rechts wel de nodige punten bij elkaar. In de laatste wedstrijd speelde Omlandia echter slechts met 1-1 gelijk tegen het op de voorlaatste positie staande SC Veenwouden. In een korte periode na rust vielen de twee treffers. Tien minuten na de hervatting kwam de thuisclub op voorsprong, maar nog geen drie minuten later stond de stand door een zuiver schuivertje van Jeroen Haan weer in evenwicht: 1-1.

Blij met puntje

Wentink was het resultaat betreft toch een beetje teleurgesteld. ,,Want vooraf berekenden we dat we dit duel zouden moeten kunnen winnen. Achteraf ben ik echter blij met het punt. Dit puntje moeten we koesteren. We kregen nog wel een kans op de volle winst, maar Henk van de Wolde was helaas niet in staat ons de volle wist te bezorgen.’’

Krachttoer

Zaterdag staat Omlandia dus voor een enorme krachttoer. Wentink heeft wel eniger zorgde, omdat Jan Oosterbeek, Jeroen Haan en Ruben Meijer wegens schorsingen ontbreken. Normaal gesproken is de opgave te zwaar voor Omlandia, maar je weet het maar nooit. Viboa en Oranje Nassau gaan beslist duimen.
terug naar boven