Nog steeds spannende strijd tussen GRC Groningen en Noordster

Door Jan Houwing

Nog steeds spannende strijd tussen GRC Groningen en Noordster

Wie gaat de titel grijpen in de tweede klasse K van het zondagvoetbal? Het is vrijwel zeker dat GRC Groningen en Noordster onderling gaan uitmaken welke ploeg aan het eind van de rit het felbegeerde kampioenschap verovert. Het is nu nog met geen zinnig woord te voorspellen of de titel in de stad Groningen of in Oude Pekela terecht komt. GRC Groningen heeft 33 punten uit 13 duels verzameld en Noordster heeft uit evenzoveel duels één puntje minder. Alleen nummer drie Roden (28 punten uit 15 duels) mag nog een beetje hopen op de hoofdprijs.

Scorend vermogen

Beide ploegen geven elkaar in scorend vermogen ook nauwelijks iets toe. Het elftal van trainer Rini Jurna trof 44 keer de roos en de ploeg van trainer Jaap Danhof schoot eveneens 44 keer raak. De formatie uit Groningen was verdedigend iets minder kwetsbaar dan die van Noordster. GRC Groningen incasseerde 12 tegentreffers, terwijl Noordster 17 keer een tegentreffer moest toestaan. Beide ploegen hebben ook een paar topschutters in huis. Erwin Alt van GRC voert de ranglijst aan met 16 voltreffers. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn ploeggenoot Davey Wilkens met 14 voltreffers. Nummer drie is Mark Wever van Noordster met 13 doelpunten en nummer vier is Ingmar Liezenga van GVAV Rapiditas met 12 doelpunten. Kees Dun van Noordster staat vijfde met 10 gescoorde doelpunten.

Periodetitel

De eerste periodetitel werd een prooi voor Noordster, maar in de strijd om de tweede periodetitel speelt Noordster een minder belangrijke rol. Groninger Boys staat in deze strijd verrassend bovenaan met 19 punten uit zeven duels. Roden ligt met één puntje achterstand echter op de loer. GRC Groningen maakt met 15 punten uit slechts zes wedstrijden ook een grote kans.

Kat in het nauw

Komende zondag moet Noordster normaal gesproken op niet op al te veel problemen rekenen in de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Helpman. Een kat in het nauw maakt echter soms rare sprongen, zodat Danhof en zijn ploeg ook weer niet helemaal met een gerust gevoel naar Groningen afreizen. In Oud Pekela werd het slechts een 2-1 overwinning, zodat Helpman zich misschien vooraf zeker niet kansloos voelt.

Lastige uitwedstrijd

Voor GRC Groningen staat er een lastige uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas geprogrammeerd. Dat kan weleens een heel vervelende wedstrijd voor GRC Groningen worden. Bij GRC werd het destijds nipt 1-0 voor de ploeg van Jurna. Zowel Noordster als GRC Groningen zal er baat bij hebben als de volle winst behaald wordt. Een zekerheidje is dat echter allerminst.

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​