Menu

Wim Smid weer onder de lat in hoofdmacht van Meeden

Aan het eind van het vorige seizoen nam Wim Smid afscheid van de hoofdmacht van Meeden. Drie jaar geleden scheurde hij zijn kruisbanden af en zijn eigen in Meeden gevestigde autobedrijf nam ook de nodige tijd in beslag.

Na een paar wedstrijden moest de nieuwe eerste sluitpost Machiel Goossen echter vanwege een ernstige kwetsuur ook noodgedwongen afscheid nemen, waarna er weer een beroep werd gedaan op de ervaren Smid. ,,Tijdens een familiedag speelden we met het tweede elftal tegen oud FC Groningen’’, herinnert Smid zich nog heel goed. ,,De trainer van het eerste elftal was daar ook. Ik maakte kennelijk een goede indruk, want híj benaderde me om weer in het eerste elftal te komen spelen. ’’Smid heeft er totaal geen spijt van. Sterker nog: hij piekert er niet over om aan het eind van dit lopende seizoen weer afscheid te nemen. ,,Het kriebelde toch weer bij me. Ik vind het nog steeds erg leuk om in de hoofdmacht te spelen.’’Ook aan helemaal afscheid nemen van devoetbalsport wil Smid beslist niet denken. ,,Ik plan ondanks mijn leeftijd helemaal niets. Ik ga door zolang mijn lichaam het toelaat. Voor mij is voetbal naast mijn drukke werkzaamheden in het autobedrijf afleiding en een stukje ontspanning.’’

Smid was vrijwel in zijn gehele voetballoopbaan sluitpost. Hij ziet het seizoen 2013/2014 als het absolute hoogtepunt uit zijn carrière. Meeden promoveerde dat seizoen naar de vierdeklasse en Smid was in dat seizoen tevens de minst gepasseerde doelman van de vijfdeklasse in de regio Noord. Smid zegt zich enorm thuis te voelen bij de voetbalvereniging Meeden. Zijn hele gezin neemt actief deel aan de werkzaamhedenen activiteiten van de voetbalclub. Smid zit in de commissie Zeven tegen Zeven en hij is leider van het van het 35 plus-elftal. Zijn vrouw zetelt in het bestuur van Meeden en zijn twee oudste twee zonen spelen bij de kabouters van Meeden. ,,Het zou mooi zijn als één daarvan ooit keeper wordt’’, mijmert hij.

terug naar boven