Welkome versterking voor Pelikaan S

Door Jan Houwing

Welkome versterking voor Pelikaan S

Pelikaan S heeft zich voor het volgend seizoen verzekerd van de diensten van de ijzersterke en begaafde centrale verdediger Luuk Kuipers. De in Groningen woonachtige 21-jarige student aan de Hanzehogeschool verdedigt dit seizoen nog de kleuren van zondag hoofdklasser MSC uit Meppel.

Liever zondag

Kuipers begon met voetballen in zijn geboorteplaats Veenhuizen, waarna zijn talent al op jonge leeftijd herkend werd. Zijn volgende clubs waren GOMOS, ACV, FC Groningen, Be Quick 1887, Achilles 1894 en als laatste dus MSC. Nu MSC heeft aangegeven om met het prestatievoetbal op zondag te stoppen, is Luuk Kuipers op zoek is gegaan naar een nieuwe uitdaging. Frappant daarbij is, dat Luuk Kuipers bij zijn vorige club Achilles 1894 hetzelfde lot heeft ondergaan. De Asser club besloot namelijk een jaar geleden eveneens voor prestatievoetbal op zaterdag te kiezen, waarna Kuipers verkaste naar MSC.

Hoofdklasse?

Of Kuipers in het komende seizoen weer op hoofdklasseniveau gaat spelen bij Pelikaan S is nu nog een open vraag. De club van trainer Jan Schulting neemt de derde positie in op de competitieladder in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal. Pelikaan S heeft vier punten achterstand op koploper Noordscheschut. Vanwege de coronaperikelen is het nu eerst nog afwachten wat er met de competitie gebeurt. Een ding is zeker: Kuipers heeft in de voorgaande jaren veelvuldig bewezen het niveau van de hoofdklasse gemakkelijk aan te kunnen. De ploeg uit Oostwold heeft daarom met Kuipers voor het volgend seizoen een welkome versterking.

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​