Vader en zoon Veenhof veranderen van club

Door Jan Houwing

Zowel vader Henk Veenhof als zoon Ard Veenhof verkassen aan het eind van dit seizoen naar een andere club. Vader Henk gaat het volgend seizoen als opvolger van trainer Henk Blijham aan de slag bij zondag derdeklasser HSC uit Wildervank. Zoon Ard verdedigt het volgend seizoen de kleuren van zaterdag eersteklasser Oranje Nassau uit de stad Groningen.

Peize en Drachtster Boys

Momenteel is de 67-jarige ervaren Henk Veenhof nog de trainer van Peize, de koploper van de derde klasse B van het zondagvoetbal. Ard Veenhof (27) speelt voor het derde seizoen alweer bij zaterdag eersteklasser Drachtster Boys.

Acht keer promotie

Vader Henk , die in 2010 zijn eigen voetbalschool Noord-Drenthe in Peize oprichtte, heeft tijdens zijn lange trainerscarrière een hele reeks clubs onder zijn hoede gehad. Hij begon jaren geleden als jeugdtrainer bij Peize en trad vervolgens in dienst bij Aduard, weer Peize, Noordster, Zuidlaren, Beilen, GOMOS, Middelstum, TEVV, HODO, Velocitas 1897, Zwartmeer en is op dit moment dus nog bij Peize in dienst. Henk Veenhof was vaak succesvol, want hij mocht al acht keer een promotie met zijn clubs meemaken.

Terug naar Oranje Nassau

Zoon Ard, woonachtig in de stad Groningen, begon met voetballen bij Actief in Eelde en maakte als jong talent negen jaar geleden de overstap naar Oranje Nassau. Aan het eind van dit seizoen keert de technisch begaafde middenvelder dus weer terug bij Oranje Nassau.

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​