Rolf Seep ‘Ik speelde Claus Boekweg door de benen’

Door Jan Houwing

‘Ik speelde Claus Boekweg door de benen’

Ruim dertig jaar geleden maakte de nu bijna 50-jarige Rolf Seep de actie van zijn leven. De nog erg jonge Seep speelde in de spits bij HSC. In die tijd stonden er regelmatig leuke oefenwedstrijden tegen gerenommeerde clubs op het programma voor HSC.

Seep kan zich nog heel goed herinneren dat de strijd aangebonden werd met het grote FC Groningen. Een persoonlijke wervelende actie is Seep altijd op het netvlies blijven hangen.

‘Gepoort’

De ‘Trots van het Noorden’ was natuurlijk een maatje te groot voor de ploeg uit Sappermeer en won uiteindelijk ook met dikke cijfers (14-1), maar Seep kan zich nog heel goed die ene onnavolgbare actie herinneren met prettige doeltreffende gevolgen tegen de noeste verdediger Claus Boekweg van FC Groningen. Boekweg werd door Seep op professionele wijze ‘gepoort’, waarna Jack Schoonveld uit diens pass de eretreffer van HSC mocht maken. ,,Nadat ik Boekweg door de benen had gespeeld riep ik ‘koekoek’ en schoof vervolgens de bal door naar de vrijstaande Jack Schoonveld. Boekweg moest wel een beetje zuur lachen, maar ik had het toch weer even geflikt. Ik speelde Boekweg bewust door de benen. Het publiek vond het kennelijk ook prachtig, want ik hoorde op de achtergrond een luid klaterend applaus’’, beschrijft Seep zijn fraaie actie.

Nog betere prestaties

Seep vertelt dat die actie altijd op zijn netvlies zal blijven hangen. ,,Maar we hebben nog wel betere prestaties in die tijd geleverd hoor’’, vervolgt de toenmalige spits van HSC. ,,We speelden eens een oefenduel tegen de jeugd van BV Veendam met onder anderen Rob McDonald. We stonden vlak voor tijd op 2-2 en hadden zomaar kunnen winnen. Een inzet van Han Folgers vlak voor tijd dreigde in het doel te vallen, maar door de straffe wind waaide de ingeschoten bal weer uit het doel terug in het veld.’’

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​