Menu

GRC is hard op weg naar het kampioenschap

GRC is hard op weg naar het kampioenschap

Een aantal weken geleden leken Noordster en Roden nog roet in het eten te kunnen gooien in de titelkansen voor GRC in de tweede klasse L van het zondagvoetbal. Zes weken voor het einde van de competitie lijkt de spanning er echter nu vanaf te zijn. GRC heeft zes punten voorsprong op nummer twee Noordster en zelfs dertien punten op Roden. De Drentse formatie heeft echter nog twee inhaalduels voor de boeg, zodat het misschien nog een beetje in de buurt van Noordster kan komen.

Strijd om de periodetitels

De strijd om de tweede en de derde periodetitel is echter nog in volle gang. Noordster speelt in ieder geval nacompetitie, omdat het de eerste periodetitel veroverde. Voor de tweede periodetitel komen alleen Groninger Boys en Roden in aanmerking. Koploper Groninger Boys is met 22 punten uit negen duels uitgespeeld. Het kan alleen nog door Roden ingehaald worden. Roden heeft namelijk 18 punten uit zeven gespeelde ontmoetingen. Roden speelt in het aankomende Paasweekeinde de twee inhaalduels tegen respectievelijk Helpman en ZNC. De twee Groninger ploegen kunnen Groninger Boys wellicht de helpende hand toereiken. In de derde periode staat GRC, dat nog geen periodetitel op zak heeft, bovenaan met negen punten uit drie duels, Roden en Annen staan hier op de gedeelde tweede plaats met zeven punten.

Helpman verpulverd

Afgelopen zondag verpulverde GRC haar plaatsgenoot Helpman nog met 7-2. De topscorers Erwin Alt en Davy Wilkens leefden zich heerlijk uit. Alt, de topscorer van de tweede klasse K, voegde drie treffers aan zijn totaal van inmiddels 27 voltreffers toe. Davy Wilkens neemt de tweede plaats van de topscorerslijst in. Hij scoorde twee keer en heeft inmiddels ook al 21 doelpunten op zijn naam gebracht.

Volgende week pas weer competitie voor GRC en Noordster

GRC komt pas in het weekeinde na de Paasdagen weer in actie. De ploeg van trainer Rini Jurna speelt dan een thuiswedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst Valthermond. Noordster hoopt uiteraard op en misstap van GRC, maar de ploeg van trainer Jaap Danhof moet om nog enigszins in de race te blijven in ieder geval ook zelf de winst in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Titan grijpen.
terug naar boven