Menu

Grauwe middenmoot voor GVAV Rapiditas, Groninger Boys, Amicitia VMC, ZNC en Helpman

GVAV Rapiditas, Groninger Boys, Amicitia VMC, ZNC en Helpman spelen in de grauwe middenmoot

Vijf ploegen uit de provincie Groningen spelen in de grauwe middenmoot van de tweede klasse L van het zondagvoetbal. Meedoen om de titel is voor het vijftal ploegen volledig uitgesloten, maar ze moeten wel met een angstige blik naar onderen kijken. In de winterstop is de situatie zeker nog niet catastrofaal, maar de twee onderste ploegen nummer dertien Titan (10 punten) en hekkensluiter Annen (9 punten) staan niet ver verwijderd van de vijf Groninger ploegen.

Nummer tien van de ranglijst Helpman heeft bijvoorbeeld maar vijf punten meer dan Titan, ZNC staat daar weer een punt boven, maar wel met een duel minder gespeeld, Amicitia VMC heeft weer een punt meer dan ZNC en Groninger Boys staat daar weer een punt boven. De beste klassering van deze Groninger grauwe middenmootploegen is voor GVAV Rapiditas met 19 punten uit 13 gespeelde duels.

Belabberd begin

GVAV Rapiditas zette vlak voor de winterstop een goede serie neer met drie gewonnen duels achter elkaar. De ploeg van trainer Jacob Bosman moest bijvoorbeeld wel het onderspit delven tegen de koplopers Noordster en GRC. Groninger Boys kende een heel belabberd begin van de competitie. De ploeg van trainer Roland Beuvink behaalde pas op 8 november haar eerste zege. Daarna ging het opvallend goed met louter overwinningen. Het gevolg is dat het samen met Roden met 15 punten uit vijf duels bovenaan in de strijd om de tweede periode staat. Amicitia VMC begon uitstekend, maar is daarna toch wel enigszins naar onderen geduikeld.

Wisselende resultaten

Het gepromoveerde ZNC begon matig aan de competitie, maar speelde later met wisselend succes. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd zelfs met 3-2 gewonnen van koploper Noordster. Voor de ploeg van de nieuwe trainer Hemmo de Wal was dat een reden om opgewekt de winterpauze in te gaan. Helpman kende een zeer matige start. Daarna ging het wat beter met een aantal wisselende resultaten. Helpman staat er van de Groninger ploegen het minst florissant voor, maar dat kan na volgende week vanwege het geringe onderlinge puntenverschil onderin zomaar weer anders worden.

Pittige tegenstander

Op 24 januari weten de vijf Groninger ploegen meer als de competitie hervat wordt. GVAV Rapiditas krijgt in en tegen Roden meteen een pittige tegenstander. Roden gaat waarschijnlijk als het even kan nog een poging wagen om het verschil met de beide koplopers te verkleinen. Voor GVAV Rapiditas is winst echter ook noodzakelijk om uit het gedrang onderin weg te komen. Voor Amicitia VMC moet het mogelijk zijn om weer wat te stijgen op de ranglijst. Toch kan het zich vooraf niet zomaar rijk rekenen. Actief geldt namelijk als een onberekenbare tegenstander die soms behoorlijk uit haar slof kan schieten.

Stadsderby

Groninger Boys en Helpman gaan een echte stadsderby uitvechten. Afgaande van de laatste periode voor de winterstop is thuisclub Groninger Boys licht favoriet. De ploeg van Beuvink wil sowieso in de race om de tweede periodetitel blijven. Daarvoor geldt alleen een overwinning. Helpman zal er echter net zo over denken wat betreft de strijd tegen de degradatie. ZNC heeft ook een interessante krachtmeting met Peize. Beide ploegen staan nagenoeg op gelijke hoogte en zullen waarschijnlijk vooraf denken dat alleen winst geldt.
terug naar boven