Menu

Gorecht wordt zaterdag vrijwel zeker kampioen

Gorecht wordt zaterdag vrijwel zeker kampioen

Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Gorecht zaterdag het reeds lang verwachte kampioenschap in de tweede klasse J van het zaterdagvoetbal in de thuiswedstrijd tegen SC Rouveen behaalt. De ploeg van trainer Bert Vos heeft met nog drie ronden te gaan een voorsprong van acht punten op de enige overgebleven en nog maar nauwelijks als concurrent geldende Drentse ploeg Noordscheschut. Slechts in theorie kan de titel van Gorecht even uitgesteld worden. Dan moet Gorecht verliezen of gelijk spelen, terwijl Noordscheschut de winst in dat geval wel moet grijpen in de thuiswedsijd tegen FC Meppel.

Speels gemak

Afgelopen zaterdag liet Gorecht er geen gras over groeien in Delfzijl tegen NEC. De formatie uit Haren walste met speels gemak met 8-0 over de ploeg uit het hele hoge noorden heen. Bij rust was de strijd bij de stand 0-4 al gestreden. Na de hervatting schoten de spitsen van Gorecht er weer lustig op los met als gevolg een monsteroverwinning van 8-0. Robin Zuidema was de meest succesvolle schutter. Hij maakte de helft (4) van de totale productie van Gorecht.

Gunstige gevolgen

De gevolgen mede door de 3-3 remise van Noordscheschut tegen De Weide waren bijzonder gunstig voor Gorecht. Bovendien kon er haarfijn berekend worden dat zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Rouveen de titel in de wacht gesleept kan worden. Kampioen worden in eigen huis is immers toch een stuk leuker dan ergens anders op vreemd gebied.

Waarschuwingen

Zaterdag moet het dus gaan gebeuren op sportpark De Koepel tegen de nummer dertien SC Rouveen. Toch moet Gorecht niet vooraf denken dat de tegenstander zich zomaar gaat overgeven. De Overijsselse ploeg werkt de laatste tijd hard om rechtsreeks degradatie te voorkomen. Het staat op de voorlaatste positie en kan mits het nog een aantal punten sprokkelt zomaar de rechtstreekse degradatieplaatsen verlaten. Gorecht is dus gewaarschuwd. NEC Delfzijl en eventueel ook The Knickerbockers moeten nog vol aan de bak. NEC Delfzijl staat op de elfde plaats met 26 punten. Deze plaats verplicht tot het spelen van nacompetitie tegen de degradatie. Bij een slechte slotserie kan NEC Delfzijl echter ook nog op een rechtstreekse degradatieplaats terecht komen. De ploeg van trainer Erwin Heerlijn heeft het echter helemaal in eigen hand. Zaterdag zal het echter een hels karwei worden om de punten in eigen huis te houden tegen het Asser LTC. Ook The Knickerbockers is nog lang niet verzekerd van lijfsbehoud. De studentenploeg heeft slecht één punt meer dan NEC Delfzijl en kan bij een slechte laatste serie zomaar het kind van de rekening worden. Afgelopen zaterdag verloor TKB in eigen huis met 2-1 FC Meppel. Zaterdag heeft het een uitwedstrijd tegen Klazienaveen. De Drentse ploeg gaat zeker als favoriet van start.

Ogen op Gorecht gericht

De ogen zijn echter vooral op Gorecht gericht. In de uitwedstrijd won de ploeg van Vos met 3-1 van SC Rouveen. We verwachten deze keer weer een zege, waarna het waarschijnlijk een kleurrijk feest gaat worden op het sportpark in Haren.
terug naar boven