Menu

Gorecht kan de titel zaterdag veiligstellen

Gorecht kan de titel zaterdag veiligstellen

Zaterdag kan Gorecht een belangrijke stap richting de titel van de tweede klasse J maken. De ploeg uit Haren speelt op die dag het inhaalduel tegen DZOH in Emmen. Wint Gorecht van de ploeg van trainer Martin Drent, dan komt de felbegeerde titel in zicht. Bij winst wordt de kloof tussen Gorecht en haar enige overgebleven concurrent Noordscheschut namelijk zes punten. In dat geval moet het raar lopen dat de ploeg van trainer Bert Vos met nog zes duels voor de boeg het kampioenschap laat glippen.

Gemakkelijke zege

Afgelopen zaterdag speelde Gorecht op het universiteitscomplex van The Knickerbockers een prima partij. De studentenclub was totaal niet in staat om Gorecht ook maar enigszins te verontrusten. Het gevolg was een gemakkelijke en simpel behaalde 4-0 zege voor de ploeg van Vos. Doelman Jelmer Kiewiet van Gorecht had een rustig middagje. De sluitpost behoefde niet of nauwelijks in actie te komen. Toch duurde het tot tien minuten voor rust voordat Loyd Jackson met een intikker voor de eerste keer een bres kon slaan: 0-1. Vlak voor rust kreeg Gorecht een mentale opsteker toen Frank van der Veen van dichtbij de tweede treffer van Gorecht kon maken: 0-2. Na de hervatting bleven doelpunten in eerste instantie uit. Pas een kwartier voor tijd drukte Thijs Hekman met een verzilverde strafschop de suprematie van Gorecht iets meer uit: 0-3. Vijf minuten voor tijd maakte Robin Zuidema de vierde treffer voor de ploeg uit Haren: 0-4.

Niet de eerste de beste tegenstander

Gorecht maakt zaterdag een behoorlijke kans om de afstand met Noordscheschut te vergroten tot zes punten. Toch moet Gorecht niet helemaal gerust richting Emmen afreizen. DZOH is namelijk niet de eerste de beste tegenstander. De Emmer formatie begon voor de winterstop zeer matig, maar het herstelde zich vooral na de intrede van de nieuwe trainer Martin Drent. Het leverde de ploeg uit Emmen zelfs de tweede periodetitel op. De laatste weken zit de klad er echter een beetje in. De laatste twee duels werden verrassend verloren van de degradatiekandidaten DESZ en SC Rouveen. Het lijkt erop dat DZOH al met de gedachten bij de nacompetitie is. Toch zal DZOH zich waarschijnlijk helemaal willen oppeppen om een goed resultaat tegen de koploper te bewerkstellingen. In Haren was DZOH voor de winterstop met 5-1 kansloos. Dat zal waarschijnlijk voor de ploeg van Drent ook een goede reden zijn om revanche te willen nemen. Bij verlies van Gortecht is de competitie zeker nog niet gespeeld. In dat geval is de spanning in de strijd tussentussen Gorecht en Noordscheschut weer helemaal terug.

Kans om te herstellen

The Knickerbockers krijgt zaterdag de gelegenheid om zich van de kansloze nederlaag tegen Gorecht te herstellen. De ploeg van trainer Arnold van der Kooi gaat ook in Emmen op bezoek voor een uitwedstrijd. Het zal echter niet meevallen om tegen subtopper Drenthina de punten te grijpen.
terug naar boven