Feest ondanks matige resultaten

Door Jan Houwing

Feest ondanks matige resultaten

In de tweede klasse K van het zondagvoetbal domineren de ploegen uit Oost-Groningen. WVV stevent onbedreigd op de titel af en Noordster is samen met Groninger Boys en Velocitas 1897 in hevige strijd gewikkeld om de tweede plaats op de ranglijst.
Hoogezand staat op de zesde plaats ook in het linkerrijtje. Alleen Muntendam en Gronitas vallen van de ploegen uit de provincie Groningen uit de toon. Deze ploegen moeten vechten tegen de degradatie.

In het afgelopen weekeinde stonden er slechts drie wedstrijden op het inhaalprogramma. Noordster speelde weliswaar met 2-2 gelijk tegen TEVV, maar de remise was voldoende voor de ploeg van trainer Bernd van Bolhuis voor het realiseren van nacompetitie. Noordster eindigde in de tweede periode weliswaar achter het superieure WVV op de tweede plaats, maar de ploeg uit Winschoten heeft reeds een periodetitel behaald en is zo goed als verzekerd van de titel. Noordster komt daarom hoe dan ook uit in de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. Tegen TEVV werd de remise pas een kwartier voor tijd bereikt.

WVV kwam in de derby tegen Hoogezand ook niet verder dan een gelijkspel. De toekomstige kampioen kwam door Robert Fekken wel op voorsprong (1-0), maar in de slotfase schoot A junior Robin Schoonveld Hoogezand weer op gelijke hoogte: 1-1.

Velocitas 1897 stelde hevig teleur. In de uitwedstrijd tegen Titan ging de ploeg van trainer Robert Bos zwaar met 6-0 onderuit tegen de degradatiekandidaat uit Nieuw Weerdinge. Velocitas 1897 had een volledige off day en het verzuimde ook nog eens om twee strafschoppen te verzilveren.

WVV heeft inmiddels tien punten voorsprong op Noordster en Groninger Boys. De ploeg van trainer Richard Nuus speelde zelfs een wedstrijd minder en kan dus als het even meezit over een paar weken de kampioensvlag gaan hijsen.

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​