Een nare droom

Door Jan Houwing

Een nare droom

Jaarlijks verheug ik me op een welverdiende vakantie. Mijn vrouw en ik genieten dan altijd met volle teugen in Frankrijk. Vanaf half mei tot begin juli, als de schoolvakanties in Nederland ongeveer beginnen, genieten wij van de heerlijke serene rust op de prachtige aan de Middellandse Zee gelegen camping ‘Le Soleil’.

Goed toeven

De camping bevindt zich even ten noorden van het pittoreske toeristendorpje Argelés Sur Mer aan de voet van de Pyreneeën. Wij maken ieder jaar weer onze gebruikelijke toeristische uitstapjes, genieten intens van de aangename temperaturen en het, in die periode beslist niet overvolle, strand. Uiteraard drinken we bijna dagelijks een paar glazen wijntjes en rosé die uit de streek Roussillon afkomstig zijn, maken heerlijke maaltijden in de vakkundig geprepareerde keuken voor onze caravan en genieten van het stokbrood en de smeuïge croissantjes. Bovendien is er altijd wel wat ’lekkers’ te halen bij de keuken van het nabijgelegen restaurant. Jazeker, het is op de camping goed toeven geblazen.

Op Pad

De reis naar ons favoriete oord verloopt ook dit jaar weer naar wens. In april beginnen we al met de noodzakelijke voorbereidingen. De auto krijgt een vakantiebeurt, er worden diverse inkopen gedaan en de koffers worden ingepakt. Mijn partner Nel krijgt haar jaarlijkse nieuwe bikini en er wordt in Groningen een kapper bezocht. In de vroege ochtenduren stappen we in de auto en gaan goed geluimd op pad. Via Maastricht, Luxemburg, Lyon en Perpignan bereiken we onze camping op een paar tientallen kilometers na. Even een hotelletje pakken en de volgende morgen met gezwinde spoed naar de camping. De caravan staat al klaar, de voortent bouwen wij professioneel op. Een paar kleden komen voor de caravan te liggen, de stoelen worden buitengezet en de fietsen zijn snel geprepareerd voor leuke tochtjes in de omgeving.

EK Voetbal

Eens in de twee jaar krijgt onze vakantie een extra dimensie. Er wordt altijd tijdens ons verblijf een belangrijk voetbaltoernooi gespeeld. Deze keer zijn de Europese Kampioenschappen aan de beurt. Nederland is natuurlijk onze favoriet. Met onze vrienden uit Zeist kijken we meestal gezamenlijk met nog een aantal enthousiaste ‘kaaskoppen’ in het restaurant op de camping naar de belangrijkste duels. Mijn grote vriend Koos K. uit Zeist, die een beruchte reputatie bij diverse mensen heeft, is dan altijd zo vriendelijk om me tijdens die duels van spanning heel geniepig in mijn knie te knijpen. Het vocht vloeit tijdens die gezellige samenkomsten rijkelijk. Nederland doet het geweldig. Helaas moeten we het zonder de nog niet helemaal topfitte Memphis stellen. De invallers zorgen er echter voor dat we zonder al te grote problemen de finale bereiken. De spelers Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs, allemaal van AZ, brengen de gehele voetbalwereld veelvuldig in vervoering met weergaloze acties en schitterende doelpunten.

Finale

De finale tegen aartsrivaal Duitsland wordt een fantastische happening. We moeten echter wel toezien dat onze vijandelijke oosterburen voor rust een 1-0 voorsprong nemen, maar dan gebeurt er een mirakel. Een kwartier voor tijd brengt coach Ronald Koeman reservespeler Memphis binnen de lijnen. Memphis is weliswaar niet topfit, maar moet als laatste redmiddel fungeren. Memphis brengt heel Nederland nog geen minuut later in extase door na een weergaloze solo de 1-1 gelijkmaker te maken. In de daarop noodzakelijke verlenging is het weliswaar spannend, maar gescoord wordt er niet meer. Koos K. trekt de weinige haren die hij nog heeft van pure opwinding bijna allemaal uit zijn hoofd. De aahs, de oohs en de oehs galmen onophoudelijk door het voornamelijk met Fransen, Duitsers en Nederlanders bomvolle restaurant.

Kampioen

Na de verlenging, waarin niet meer gescoord wordt, volgt de zenuwslopende penaltyreeks. Zowel Duitsland als Nederland schieten de eerste vier ‘pingels’ onberispelijk raak. Dan is het de beurt aan die vreselijke Müller van Duitsland. Zijn inzet gaat in de richting van de linkerhoek, maar de verrassend in de basis opgestelde doelman Marco Birzot van AZ ranselt de bal fenomenaal uit de hoek. Frenkie de Jong mag de laatste pingel van Nederland nemen. De Jong blijft ijzig kalm en schiet zijn ‘pingel’ verwoestende hard door het midden raak. Nederland is Europees kampioen!

Opeens word ik wakker….. Ik kijk om me heen en lig in mijn bed in Nederland. Opeens besef ik dat ik wakker ben geworden en een hele nare droom heb beleefd.

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​