Be Quick 1887 krijgt straks een leuk toetje

Door Jan Houwing

Be Quick 1887 krijgt straks een leuk toetje

Be Quick 1887 is nog steeds een beetje in de race om de titel in de hoofdklasse C van het zondagvoetbal, maar de kans op het behalen hiervan is uiterst klein. De ploeg van trainer Mischa Visser heeft met nog drie wedstrijden te gaan een achterstand van zeven punten op koploper Juliana ‘31. Het lijkt sterk dat de ploeg uit Malden de titel nog gaat ontlopen. Ook Quick ’20 heeft met acht punten achterstand nog een piepkleine theoretische kans. De ploeg uit Haren gaat zich dus helemaal opmaken voor het prachtige toetje van de nacompetitie om een plaats in de Topklasse van het zondagvoetbal. De kans is groot dat de ploeg van Visser in de eerste ronde De Dijk uit Amsterdam als tegenstander treft.

Accu opladen

Het is voor Be Quick 1887 zaak om de laatste drie competitiewedstrijden met een lekker gevoel af te sluiten. Het zal waarschijnlijk niet gemakkelijk zijn om de accu voor deze waarschijnlijk net echt meer belangrijke confrontaties op te laden. Dat was in feiten afgelopen zaterdag ook al een beetje het geval tegen het in het linkerrijtje staande Alverna. In de eerste helft liet Be Quick 1887 veelvuldig zien waartoe het in staat is. In die periode werd het duel dan ook beslist. Ahmed Al Mahdi opende na ruim een kwartier de score met een prima schot in de hoek: 1-0. Na ruim een half uur verdubbelde Fabian Stevens de voorsprong na een prachtige opgezette aanval: 2-0. In de saaie tweede helft zorgde Daan Driever een paar minuten voor tijd voor de 3-0 eindstand.

Dienst bewijzen

Zondag gaat Be Quick 1887 naar Enschedé om Rigtersbleek te ontmoeten. Deze ploeg staat op de voorlaatste en dus een rechtstreekste degradatieplaats met vier punten achterstand op het Asser Achilles 1894 dat nu zetelt op een plaats die verplicht tot het spelen van nacompetitie tegen de degradatie. In sportief opzicht kan Be Quick 1887 de Assenaren dus een dienst bewijzen. Een week later speelt Be Quick 1887 weer een uitwedstrijd tegen Dieze West en op de laatste competitieronde staat de noordelijke derby tegen Achilles 1894 op de Esserberg op het programma.

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​