Menu

Gorecht kan de dans nog ontspringen

Gorecht kan zelfs de nacompetitie nog ontlopen
Nog niet zo lang geleden was het puur ellende bij Gorecht. De club uit Haren stond er in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal belabberd voor en dreigde rechtstreeks te degraderen.

De race om te ontsnappen is echter volledig ingezet door de mannen van trainer Robbie Wentink. Afgelopen zaterdag zette Gorecht in Harlingen opponent Zeerobben resoluut met 4-1 opzij. Dankzij een treffer van Steef Borgman stond Gorecht bij rust op een 0-1 voorsprong. Na de hervatting was Gorecht wederom productief. Jos Beek maakte twee goals en Steef Borgman trof ook nog een keer de roos. Rechtstreekse degradatie is inmiddels definitief van de baan, omdat Be Quick Dokkum geen punten meer haalde en de concurrentie bepaald niet stil zat.

Gorecht staat nog op de voorlaatste positie en moet als de situatie gehandhaafd blijft straks nacompetitie spelen. Gorecht heeft echter in de twee resterende duels voldoende uitzicht om de dans te ontspringen. Bovendien heeft het slechts één punt achterstand op VVG en SV Bedum en twee punten minder dan Broekster Boys.

De volgende week is het in eigen huis de tegenstander van Broekster Boys en op de laatste competitiedag is het de opponent van Winsum. Wentink denkt dat er mogelijkheden liggen. ,,We passeren Broekster Boys zaterdag al als we winnen’’, rekende Wentink uit. ,,We handhaven ons zeker als we op de laatste competitiedag ook van Winsum winnen, want op de laatste competitiedag spelen SV Bedum en VVG ook tegen elkaar.’’ Uiteraard een voor Gorecht mooie bespiegeling van Wentink, maar het moet uiteraard eerst nog gebeuren. Broekster Boys weet bijvoorbeeld dat het zaterdag ook de punten moet pakken. ,,We moeten het eerst waarmaken’’, besefte Wentink terdege.

terug naar boven