Menu

Nino Tualena van NEC Delfzijl

‘We moeten soms wat meer lef tonen’

Ninio Tualena (28) voelt zich helemaal in zijn element bij zaterdag tweedeklasser NEC Delfzijl. De kleine middenvelder staat bekend om zijn technisch vermogen, zijn inzicht, zijn  slimheid en zijn snelheid. Tualena heeft deze kenmerken bij het voetballen beslist nodig, want door zijn iele postuur is hij een gemakkelijke prooi zijn voor zijn vaak fysiek sterkere opponenten. ,,Ik ben vrij klein en tenger’’, beschrijft de aanvoerder van NEC Delfzijl zijn postuur.

Wisselvallig

Tualena denkt dat NEC Delfzijl in de toekomst zeker kan promoveren naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. In de afgelopen seizoenen speelde de ploeg van trainer Kees Pranger redelijk goed mee, maar promotie zat er steeds net niet in. Dit seizoen staat NEC Delfzijl net onder de topposities, maar alles is volgens Tualena nog mogelijk. ,,We spelen een beetje wisselvallig’’, omschrijft Tualena het elftal. ,,Qua teamgeest zit het wel goed bij ons. We voetballen ook goed, maar in fysiek opzicht  moeten we het soms afleggen. Elke linie is goed bezet, maar we moeten soms wel wat meer lef tonen. Ik hoop wel dat ik ooit de promotie naar de eerste klasse mag meemaken.’’

Talent

Tualena begon op jonge leeftijd met voetballen bij Eems Boys. Hij bleek over talent te beschikken, maar slaagde net niet in de jeugd van FC Groningen. Bij De Vogels en Godinze was Tualena ook nog even actief, maar in de laatste jaren is hij al vanaf de fusie tussen Eems Boys en Neptunia in 2014 een belangrijke pion in het eerste elftal van NEC Delfzijl.

Hoogtepunt

Tualena zegt diverse hoogtepunten beleefd te hebben. Echte dieptepunten kan hij zich niet voor de geest halen. ,,Het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse vijf jaar geleden was geweldig. Echte dieptepunten heb ik tijdens mijn carrière niet echt beleefd. Dat ik geen contract kreeg bij FC Groningen vond ik natuurlijk niet echt leuk. Er is echter meer dan alleen voetbal.’’

Mee getroffen

De zoon van een Zuid Molukse vader en een Nederlandse moeder zegt dat voetbal zijn lust en zijn leven is. Zijn vriendin uit Groningen neemt misschien een nog wel belangrijkere plaats in. ,,Mijn vriendin geniet gelukkig ook van voetbal. Ze komt ook altijd kijken. Daar heb ik het zaker mee getroffen’’, stelt Tualena tevreden vast. 

 

Foto: Antoon Velis

Foto

terug naar boven