Maurice Kampman wilde voor de vorige, vanwege het coronavirus vroegtijdig afgebroken, competitie in eerste instantie stoppen met voetbal. Een telefoontje van zijn huidige trainer Albert Koops zette de wereld echter op zijn kop. De trainer van Valthermond belde Kampman met het verzoek om bij de zondag tweedeklasser te komen spelen. ,,Ik wil het wel , maar dan alleen in de spits’’, sprak de in zijn hele leven als verdediger spelende Kampman. ,,Dat komt goed uit, want ik heb een spits nodig’’, reageerde Koops. Vervolgens werd de overschrijving naar Valthermond snel geregeld.

Maurice Kampman

Instinct

Voor Kampman werd het nieuwe avontuur als spits een groot succes. Kampman bewees het instinct te bezitten om steeds op de juiste plaats te staan. Bovendien was hij een sterk aanspeelpunt die zijn medespelers aan het werk zette. Voor de tegenstanders was Kampman vooral in koppend opzicht een absolute schrik. ,,Ik wist dat koppen een sterk onderdeel van mij was. Bij mijn vorige clubs won ik in de verdediging meestal elk kopduel’’, reageert Kampman.

Doelpunten

De inwoner van Ter Apel scoorde aan de lopende band. Met 18 prachtige voltreffers was hij de absolute topscorer van de tweede klasse L van het  zondagvoetbal. ,,Ik train niet echt anders. De balvastigheid heb ik in de loop der jaren wel opgebouwd en zoals is gebleken gaat het doelpunten maken mij goed af. Qua trainingsarbeid is alles hetzelfde gebleven. Ik had als verdediger ook altijd plezier in het spelletje, maar doelpunten maken geeft me nu nog meer voldoening.’’

Afsluiten met een titel

Kampman verheugt zich inmiddels op de nieuwe competitie. Het is volgens hem moeilijk in te schatten wanneer en hoe de nieuwe titelrace voor Valthermond gaat beginnen. ,,Helaas konden we de laatste tijd weinig doen. Het is een kwestie van fit blijven. Er hebben wel een paar clubs gebeld voor mij, maar ik heb besloten om bij Valthermond te blijven. Het bevalt me hier namelijk prima. Daarom wil ik de komende competitie graag afsluiten met een titel. Dat zit er in mijn ogen beslist wel in.

Ambitie

Kampman begon ooit met voetballen bij SC Roswinkel, maar maakte in zijn jeugd al snel de overstap naar FC Emmen. Daar maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn profdebuut in de hoofdmacht tijdens het uitduel tegen De Graafschap. Kampman wisselde na zijn periode bij FC Emmen met grote regelmaat van club. Hij kwam in actie bij drie Duitse clubs, speelde een jaar in Engeland, speelde bij de amateurs van WKE en MSC en ook als professional bij RKC Waalwijk. Hij heeft nog altijd de ambitie om ooit terug te keren in het betaalde voetbal. ,,Maar voorlopig blijf ik bij Valthermond. Het bevalt me hier uitstekend.’’

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend