Sander van Gessel: ,,Ik kijk naar FC Groningen uit’’

Door Administrator

Sander van Gessel: ,,Ik kijk naar FC Groningen uit”

Per 1 juli treedt Sander van Gessel (37) officieel als trainer in dienst bij FC Groningen. Van Gessel in geen vreemde voor ‘De trots van het noorden’. In 1991 werd de momenteel in Breda woonachtige Van Gessel als B-junior bij de eredivisieploeg uit Groningen ingelijfd. Van Gessel
doorliep de jeugdelftallen en speelde op een jaartje na bij Heerenveen tot liefst 2005 bij FC Groningen. ,,Ik heb absoluut een mooie periode bij Groningen meegemaakt”, kijkt Van Gessel op zijn actieve spelersloopbaan bij FC Groningen terug. ,,Natuurlijk waren er ups en downs. Tijdens die periode speelden we in het Oosterpark. We vochten toen regelmatig tegen degradatie. Gelukkig ging het later steeds wat beter. Dit seizoen doet FC Groningen het natuurlijk fantastisch.”

Na zijn periode bij FC Groningen maakte Van Gessel de overstap naar NAC Breda. Daar beëindigde hij een paar jaar geleden zijn actieve voetbalcarrière. Sinds een paar jaar is Van Gessel jeugdtrainer. Hij begon het vorige seizoen bij de jeugd onder 14 jaar bij Sparta. Het afgelopen seizen had hij C2 van NAC onder zijn hoede. Van Gessel staat nu dus aan de vooravond van de teugkeer naar zijn ‘roots’. ,,Formeel begin ik op 1 juli bij FC Groningen, maar in de praktijk betekent het dat ik al gedeeltelijk in juni begin met het nieuwe team” vertelt hij. ,,Dan gaan we vervolgens een aantal weken op vakantie en daarna beginnen we op 28 juli aan de voorbereiding op de nieuwe competitie. Ik vind het een prachtige uitdaging. We gaan binnenkort naar Groningen verhuizen. De opa’s en oma’s van onze kinderen en nog meer familie wonen dicht in de buurt van Groningen. We hebben er ook nog steeds veel vrienden. Het is dus een soort thuiskomen, maar dat is weer een beetje dubbel. We hebben een heel lange tijd in Breda gewoond. We hebben hier veel meegemaakt. Onze kinderen zijn hier bijvoorbeeld geboren. Ik ben er echter van overtuigd dat we het in Groningen weer naar onze zin gaan krijgen. We kijken er ook erg naar uit.”

Van Gessel zegt zelf niet heel veel aan sport meer te doen. ,,Ik doe te weinig, omdat ik vrijwel dagelijks op het veld sta”, legt hij uit. ,,Dat kan ik echter niet echt veel beweging noemen. Ik loop wel regelmatig voor mezelf. Ik wil in de toekomst ook graag wat meer gaan tennissen, omdat ik dat ook een ontzettend leuke sport vind. Over het algemeen ben ik gek van sport en van voetbal in het bijzonder. Een aantal vrienden heeft me al gevraagd om bij ze in het elftal te komen voetballen. Ik heb echter ook een gezinnetje en vind het ook fijn om op de vrije dag met mijn gezin door te kunnen brengen. FC Groningen speelt natuurlijk ook regelmatig op zondagmiddag thuis. Daar wil ik natuurlijk ook graag kijken.”

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend