Groningen blijft Drenthe in 1 F zondag de baas

Door Jan Houwing

Er stonden afgelopen zondag in de eerste klasse F van het zondagvoetbal drie confrontaties tussen ploegen uit de provincies Groningenen Drenthe op het programma. Groningen trok tenslotte aan het langste eind, want twee van de drie duels werden gewonnen doorploegen uit Groningen.

Alleen Achilles 1894 zorgde ervoor dat de schadebeperkt bleef voor Drenthe. De Assenaren wonnen vooral via een betere aanval dankzij doelpunten van Danny Holband en Robert Tiemens (strafschop) verdiend met 2-0 van Appingedam. Appingedam kon via de penaltystip zelfs niet scoren. De inzet van Robin Brander werd verijdeld door Achilles-doelman Morten Olsen.

GVAV Rapiditas werd evenals de vorige week tegen Gronitas met drie punten bedeeld. In Erica won de ploeg van trainer Robert Bos dankzij treffers van Martin Kijlstra (strafschop) en Nikki Pranger met 2-0 van SC Erica.

De tweede overwinning van een Geroninger ploeg kwam op naam vanGronitas. De ploeg van trainer Martin Drent scoorde er tegen SVBO met vijf voltreffers lustig op los, maar moest ook drie tegentreffers incasseren: 5-3.SVBO is door de nederlaag na twee duels de enige nog puntloze ploeg. Alle andere ploegen hebben al n of meer punten verzameld.

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend