VV Wapserveen viert als echte dorpsclub 50-jarig jubileum

16 maart 1961 was een heugelijke dag. Toen werd de voetbalvereniging Wapserveen officieel opgericht.


50 jaar later is de kleine dorpsvereniging nog altijd springlevend. Weliswaar acteert vv Wapserveen op een bescheiden niveau in de 5e klasse, maar er is meer dan alleen voetbal in het Drentse streekdorp. Zo heeft de club van oranje en wit een eigen missie en is er ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een swingend clublied gecomponeerd. Daarnaast speelt de voetbalvereniging op een mooi complex en heeft het een samenwerkingsverband met de jeugd van Old Forward uit Wilhelminaoord onder de naam OFW. 

Op het moment van schrijven kijken voorzitter Ruud Winkel (51) en eerste elftalspeler Frank de Vries (26) reikhalzend uit naar het jubileum. De festiviteiten zijn in het weekend van 18, 19 en 20 maart en de halve eeuw van de voetbalclub zal op grootse wijze gevierd worden in het lintdorp. De jubileumcommissie heeft een uitgebreid programma in elkaar gezet onder het motto: voor elk wat wils. Preses Winkel is trots op zijn cluppie dat tegen alle verdrukking in zich uitstekend manifesteert. ”De gemeente Westerveld wilde alle sportvelden centraliseren, maar daar kwam veel verzet tegen van alle sportverenigingen.” De directeur van Flexabouw Noord, een uitzendorganisatie voor de bouw, weet als geen ander dat de voetbalclub een uithangbord is voor het dorp. ”Haal je de voetbalclub uit het dorp dan is er een stuk binding weg. Daarom hebben we het signaal van de gemeente opgepakt en zijn intern en strategisch naar de toekomst gaan kijken wat betreft vv Wapserveen.” Volgens Winkel heeft Wapserveen de zaken goed op de rails staan en kijkt het ook naar eventuele dwarsverbanden (zoals met Old Forward) met andere clubs. ”Nu is het wachten nog op een uitnodiging van de gemeente voor een vervolggesprek over eventuele nieuwe of bijgestelde plannen.”
Frank de Vries is, net als Winkel trouwens, import en speelt sinds hij zes jaar gelden in Wapserveen ging samenwonen in de hoofdmacht van de oranjehemden. Bij BEW in Vledder startte De Vries zijn voetbalcarrière. De installatiemonteur bij installatiebedrijf Klok in Diever roemt de sfeer bij vv Wapserveen. ”De voorzitter heeft het goed verwoord: de binding is groot bij Wapserveen. Het is een prima club waar ik me uitstekend thuis voel.” Vele handen maken licht werk binnen een kleine gemeenschap. De Vries weet er alles van, want hij zit in de toernooicommissie van zijn club. ”Wij organiseren elk jaar een groot toernooi op onze velden. Meestal in het laatste weekend van mei. Daar doen junioren, senioren en zowel dames als heren aan mee.” Net als preses Winkel wil De Vries wel aangeven dat hij veel verwacht van het aanstaande jubileum van zijn club. ”In Wapserveen houden we wel van een feestje. Ik weet zeker dat de jubileumcommissie goed zal uitpakken. Dat wordt een prima feest.”
Qua prestaties gaat het allemaal nog niet crescendo bij vv Wapserveen. Beide clubmensen hebben wel een verklaring voor de lage klassering van het vlaggenschip in de vijfde klasse C van het zondagvoetbal. ”We hebben veel pech gehad, schopten de ballen er niet in en verloren wedstrijden net waar we gewoon gelijkwaardig waren of zelfs beter.” Voorzitter Winkel beaamt de woorden van De Vries, die in de voorhoede samen met Onno Doorten voor de doelpunten moet zorgen. ”De prestaties kunnen alleen maar beter”, aldus Winkel. ”Bedenk wel dat ons tweede wel erg goed presteert, dus zo slecht gaat het hier nou ook weer niet.” ”Misschien dat het weekend Texel in het begin van het jaar ons wel extra goed gedaan heeft”, vult De Vries aan. Voorlopig krijgt het jubileum alle aandacht. Daarom wil Winkel graag nog iets kwijt uit het clublied dat vv Wapserveen prima typeert: ”Ook als het soms tegenzit, dragen wij met trots het oranjewit.”

 

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend