Column Amanda Hoekstra “wk Koorts”

Door Administrator

WK koorts

Wat is er toch aan de hand met (sommige) vrouwen en voetbal? Voor veel vrouwen, in ieder geval in mijn omgeving, behoort het fenomeen voetbal tot één van de grote raadsels in het leven. Zo ben ik afgelopen week met een rode kaart thuisgekomen na een picknick met vriendinnen. Tijdens deze picknick gooide ik een balletje op om samen naar het WK te gaan kijken. Dit balletje werd helaas niet alleen teruggekaatst, maar ook buiten spel gezet want mijn vriendinnen hebben niets met voetbal.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik naast belangrijke wedstrijden zoals het EK en het WK, voetbal over het algemeen ook geen bal aan vond. Ik dacht altijd dat het meer iets voor mannen was. Misschien ligt het daarnaast aan mijn gebrek aan ervaring in deze sport dat ik de voetbalfanaat in mezelf nog niet heb mogen ontdekken, maar wat niet is kan nog komen.

De afgelopen weken ben ik besmet geraakt met het WK virus en hierdoor ben ik ook bereid om mijn oude meningen wat betreft voetbal te herzien. Het lijkt er sterk op dat ik voetbal toch stiekem leuker ga vinden dan ik altijd dacht.

Gister was het dan eindelijk zo ver: de aftrap van het WK voor oranje. Om 20:40 uur zat ik met spanning voor de buis gekluisterd voor het duel tussen Nederland en Spanje. Ik heb vanaf de eerste seconde genoten van de wedstrijd, maar qua spektakel vond ik de tweede helft het leukste om te zien. Regen, botsingen, gele kaarten en nog meer doelpunten voor Nederland. Sinds Nederland gister de eerste wedstrijd met maar liefst 1-5 gewonnen heeft van Spanje is mijn WK koorts alleen maar toegenomen. ​

Ik kan dan ook niet wachten om de volgende wedstrijd te zien. Het zou leuk zijn als mijn vriendinnen ook spontaan besmet raken met de WK koorts en in het vervolg mee willen kijken, maar anders zal het mij er niet van weerhouden de komende wedstrijden te volgen. Ik ben namelijk sinds de overwinning op Spanje alleen nog maar enthousiaster over het WK en voetbal geworden.

Door: Amanda Hoekstra

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend