Logo
Print deze pagina

Tscheu La Ling ontdekte 'het chocoladebeen' van John de Hoop

Tscheu La Ling ontdekte ‘het chocoladebeen’ van John de Hoop

Ooit mocht John de Hoop, de huidige trainer van Pelikaan S, als talentvol noordelijke voetballer een proefwedstrijd bij het grote Ajax in Amsterdam spelen.
In de kleedkamer belandde hij naast de grote Tscheu La Ling en op de training voorafgaand aan de proefwedstrijd kreeg De Hoop ook te maken met de aalgladde en trucvolle rechtsbuiten van de Amsterdams topclub.

De spelers waren op een gegeven moment aan afwerkingsvormen toe. De beide doelmannen Hans Galjé en Piet Schrijvers moesten de ballen proberen tegen te houden. Vanaf links of rechts werden de spelers door de trainers bediend, waarna de ballen ingeschoten moesten worden.

Aanvankelijk ging het prima. De Hoop knalde de ene na de andere bal achter de beduusde sluitposten. Tscheu La Ling ging het minder goed af. De meeste inzetten van hem mislukten. Trainer Aad de Mos reageerde steeds cynisch op de ingeschoten ballen van Ling, die soms bij de cornervlag terecht kwamen. ,,Het gaat lekker met je Ling’’, waren de bijtende opmerkingen van De Mos aan het adres van de steeds meer balende Ling.

Aan het eind van de afrondingssessie mocht Ling echter zijn gram halen. Hij vroeg of hij de voorzetten vanaf de flanken mocht geven. De Mos stemde erin toe. Ling verzond de bal als De Hoop aan de beurt kwam steeds op zijn rechterbeen. De Hoop bleek echter ook met zijn ‘chocoladebeen’ minder in huis te hebben. ,,Ik wilde me niet laten kennen en schoot steeds zo hard mogelijk in’’, vertelt De Hoop jaren later. ,,Het resultaat was echter beduidend minder. De balen vlogen regelmatig hoog over het doel van Schrijvers of Galjé.’’

Voor Tscheu La Ling betekende het falen van De Hoop echter als een opkikker. ,,Hé trainer heb je het gezien. Hij heeft maar één been’’, merkte Ling fijntjes op.
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.