Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 379 niet laden
social linkedin social twitter social facebook
Menu

Anekdote Bernd van Bolhuis

Bernd van Bolhuis is al meer dan tien jaar een alom gewaardeerde trainer. Op dit moment is de in Winschoten woonachtige Van Bolhuis de hoofdtrainer van zondag tweedeklasser Noordster. Hij begon zijn trainerscarrière als 'broekie' van net over de dertig jaar bij Helpman in Groningen. Hij kreeg het snel aan de stok met 'de vedette van Helpman' Harrie Zwiers.


,, Als jong broekie kreeg ik bij Helpman te maken met jongens die hun sporen in het voetbal ruimschoots verdiend hadden zoals Chris Moltmaker en Harrie Zwiers'', gaat Van Bolhuis terug in de tijd. ,,Zwiers was de grote man van Helpman en had ook een geweldige status bij het zaalvoetbal. Na zes wedstrijden stonden we onderaan. Ik kende Harrie Zwiers alleen van naam. Iedereen verteld me dat het zo 'n fantastische voetballer was. Ik herkende dat maar niet in de eerste wedstrijden. Ik wist niet wat ik aan hem had. Hij deed eigenlijk niet zo heel veel en bakte er ook weinig van. Ik dacht dat het misschien nog zou komen, maar het kwam er maar niet van. Uiteindelijk heb ik een gesprek vlak voor de aankomende competitiewedstrijd met Harrie gehad. Ik zei tegen hem dat hij die wedstrijd op de reservebank moest zitten. Toen wilde hij eerst weglopen, maar uiteindelijk is hij toch gebleven om de groep niet in de steek te laten. We kregen toen een behoorlijke aanvaring. Bij rust stonden we met 2-0 achter. In de rust keek hij me vragend aan. Ik zei toen 'loop je maar warm'. Meteen vanaf het begin van de tweede helft ging het lopen. We wonnen nog met 4-2. Harrie maakte drie doelpunten en de vierde bereidde hij voor. De dinsdagavond daarna hebben we het met elkaar uitgesproken en vanaf dat moment konden we heel goed met elkaar door één deur. We hebben elkaar daarna door dik en dun gesteund. We zijn in het tweede jaar gepromoveerd via de nacompetitie. Als Harrie een goal maakte, liep hij met zijn gezicht gericht naar de bank terug naar de middenlijn. Dan knipoogde hij even en liep weer verder. Van zulke dingen kan ik enorm genieten.

Harrie is als persoon een fantastische kerel. Hij testte mij toen uit. Ik kon echter in het begin niet anders dan hem als wissel neerzetten. Toen we elkaar beter leerden kennen wisten we wat we aan elkaar hadden . Hij heeft zich vanaf dat moment fantastisch opgesteld in de groep. We hebben daarna fantastisch met elkaar samengewerkt. Hij doet het nu ook hartstikke goed als trainer bij Helpman. Dat gun ik hem van harte.

We hebben nog wel contact. We spelen regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar en we bellen elkaar meestal in de winterperiode en in de zomerperiode. Af en toe praten we ook nog wel eens over dat incident.''
terug naar boven