Roelof Eising: “Teambuilding is heel belangrijk”

Door Gert Boerema

Roelof Eising, CV WarmtePlus: ` Teambuilding is heel belangrijk `

Mini trainingskampen voor jongeren: leuk en inspirerend

CVWarmtePlus is door Roelof Eising opgericht in 2001 en bestaat dit jaar dus 15 jaar. De kernactiviteit van het bedrijf is het aanleggen van complete cv installaties, vloerverwarming en HR ketels . “Ons werkgebied is nagenoeg de oostelijke helft van de provincie Groningen inclusief `Stad en Ommeland’”, zegt Eising. “Samen met mijn collega-monteur Henk doe ik ook de periodieke controles en service en storingen. Naast de benodigde erkenning en ervaring, scholen wij ons jaarlijks bij middels cursussen via OTIB , ketelfabrikanten en leveranciers. Onlangs hebben we het Energie Service Specialist [ ESS ] Certificaat behaald. Dat is nodig om via het nieuwe keurmerk OK-CV onderhoud te plegen aan de toestellen. De klant kan er op rekenen dat er deskundig onderhoud gebeurt en krijgt daarnaast advies op gebruik en besparing van de installatie. Ook hebben we onlangs een inregelcursus gevolgd voor het goed inregelen van cv installaties, iets wat bij de meeste installaties niet gebeurt. In de afgelopen 15 jaar heb ik een grote klantenkring opgebouwd en daarnaast werk ik nog voor enkele vaste opdrachtgevers. Dit vult elkaar mooi aan.”

“Omdat het redelijk zwaar lichamelijk werk is, is het ook belangrijk om in je vrije tijd te ontspannen”, zegt Eising. “Ik doe dat door te sporten. Ik heb zelf tot mijn 35ste gevoetbald, maar kon het niet meer combineren met mijn werk met het oog op blessures etc. Ik ben daarna doorgegaan als jeugdtrainer en leider bij de jeugd van VV Meeden, samen met nog een ` voetbalvader`.”

Mountainbiken

“Dat heb ik ca. zeven jaar gedaan. Onze zoon ging toen van de jeugd naar de senioren en heb ik het stokje overgegeven. Na het actief voetballen ben ik overgestapt op mountainbiken, dat doe ik inmiddels al weer zo`n dertien jaar, met een groep vrienden. Hoofdzakelijk in de bossen in Groningen en Drenthe en daarnaast elk jaar enkele uitstapjes . Zo zijn we al in Engeland, Ardennen, Limburg en het Harz-gebergte geweest.”

Stevig doortrappen

“Om te zorgen voor wat afwisseling bij de voetbaltraining heb ik een keer een mountainbike-dag met de E-pupillen georganiseerd, als een soort `mini trainingskamp `. Met de spelers , leiding en enkele ouders zijn we op zaterdag naar de bossen bij Borger en Exloo gegaan. Ik had voor iedereen een fiets geregeld bij de plaatselijke dealer Egberts in Borger en Bikes4You in Emmen. We hebben daar gebruik gemaakt van de vaste mountainbike route. s `Ochtends na de nodige instructies hadden we de eerste etappe. Tussen de middag konden we `bijtanken` bij het restaurant bij de uitkijktoren Poolshoogte. Daar kon uiteraard ook even gevoetbald worden en kregen we nog extra versnaperingen van aanwezige ouders. Na de middag de tweede etappe met enkele spelelementen. Er werd stevig doorgetrapt, alleen enkele ouders hadden wat zadelpijn. Aan het eind van de middag waren we terug en hadden zo`n 35 km gefietst.”

 

Succes

“Dit was zo`n groot succes dat we het daarna nog twee keer hebben gedaan met de D – en B-junioren. We hebben de moeilijkheid en afstand aangepast aan hun mogelijkheden. Ik word er nu nog zelfs over aangesproken dat ze het heel leuk hebben gehad die dag. We leven tegenwoordig haast in een digitale  samenleving en jongeren zijn ook steeds meer bezig op social media. Daarom is dit initiatief zo positief. Het accent bij de minitrainingskampen ligt vooral op de teambuilding. De jongens en meisjes fietsen onder heel andere omstandigheden dan op een normale voetbaltraining, ze moeten veel meer samen doen. Dat is mooi om te zien. En voor mijzelf is het fietsen ook heel belangrijk. Als ondernemer ben je vaak de hele week me je werk bezig, dan is `deur het bos broez`n een prima manier om “de kop leeg te maken”.

Aanrader

“Dit jaar stond er weer een dag op het programma, maar door omstandigheden kon die niet doorgaan. We gaan het komend seizoen weer inplannen. Ik kan het andere verenigingen ook beslist aanraden, gezien de enthousiaste reacties. Mocht iemand daar hulp bij nodig hebben, dan kunnen ze altijd een beroep op me doen!

Een sportieve groet!

Roelof Eising

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​