Patrick Mayer: “Voetbalschool Skills zorgt voor kwaliteitsverbetering.”

Voetbalschool Skills zorgt voor kwaliteitsverbetering

Patrick Mayer is de drijvende kracht en oprichter van Voetbalschool Skills. Skills biedt niet alleen een externe voetbalschool aan, maar leidt binnen de vereniging ook kader op en adopteert jeugdteams. Op dit moment is Skills met vier trainers actief bij de voetbalverenigingen Noordster in Oude Pekela, FC Assen, HZVV in Hoogeveen, Raptim in Coevorden en VAKO in Vries. Mayer vertelt met groot enthousiasme over Skills:

“Wij bieden voetbal aan verschillende doelgroepen aan kinderen door middel van een voetbalschool en voetbaldagen en voetbalkampen”,legt Mayer (24) uit. “Daarnaast verzorgen we voetbalopleidingen voor kader, voor trainers en voor jeugdkader. We trainen ook vaak intern bij clubs, waarbij we trainingen aan jeugd geven volgens onze visie, zodat er een kwaliteitsslag in de vereniging gemaakt kan worden.”

Mayer benadrukt dat er onderscheid is in reguliere voetbalscholen en Skills. “Wij gaan ook naar een vereniging toe om de kwaliteit van de trainingen te verhogen. De trainingen worden vaak verzorgd door goedwillende vaders. Wij geven instructie hoe bijvoorbeeld kinderen van een leeftijdscategorie van bijvoorbeeld van F1 tot F 8 heel goede trainingen kunnen krijgen.”

Tweeën half jaar geleden nam Mayer het initiatief voor deze bijzondere voetbalschool. Hij begon ooit bij de voetbalschool van FC Assen. Dat liep op de vrijdagvond heel goed. In die periode ontwikkelde Mayer zijn visie om samenwerking te zoeken met andere verenigingen. Zo belandde hij ook bij Noordster.

Mayer zegt dat de trainingen van Skills altijd meetbaar moeten zijn. “We trainen bijvoorbeeld veel op één tegen één situaties zowel aanvallend als verdedigend. Daarvoor heb je een technische en fysieke bagage nodig. Je moet een bepaalde loopcoördinatie hebben en je moet bepaalde dingen met de bal kunnen. We zien goede resultaten. Je ziet bijvoorbeeld bij de E en de F teams dat die jongens al zo ver zijn dat ze kunnen passeren. De trainingen van ons spitsen zich daarop toe. We doen niet van alles door elkaar heen. Ook kinderen die minder talentvol zijn kunnen zich sterk verbeteren. Passeren, kappen en draaien. Je merkt dat die jongens na een kleine gewenningsperiode opeens wat kunnen met een bal.”

Meer informatie is te vinden op: www.voetbalschoolskills.nl

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​