Sportpodoloog Henk Jager “Ik zie elke klant als een project”

Henk Jager werkte meer dan twintig jaar in een hardloopspeciaalzaak, maar vandaag de dag is hij voor zichzelf op pad als sportpodoloog. Jager werkt op consultbasis samen met onder meer fysiotherapeuten en manueel therapeuten. “Iedereen heeft zijn eigen kracht. Als je die krachten samenvoegt? Dan kunnen we sporters een heel breed pakket aanbieden.”

Jager vindt het interessant om sportblessures op te sporen en te kijken wat er aan te doen is om eraf te komen. De oud-voetballer van SV Lycurgus en Amicitia VMC – zijn zoon Sem (9) speelt GVAV komt voor zijn huidige werk in plaatsen als Winschoten, Veendam en Groningen.

De podoloog in sport spreekt van een specialisme. Hij behandelt niet, maar kijkt hoe klanten lopen en staan. Jager richt zich vooral op het verminderen van blessures door overbelasting en het voorkomen van sportblessures. “Het werk is onvoorstelbaar afwisselend. Ik doe aan promotie en zoek nieuwe contacten. Het is niet alleen een zool aanmeten. Ik begeleid sporters totdat zij gezond zijn. Ik zie elke klant als een project.”

Eigen ding
Jager doet nu dus zijn eigen ding. “Dat was eigenlijk altijd al mijn uitdaging. Ik wilde altijd al mijn eigen tijd indelen, al kreeg ik van mijn vorige werkgever al veel vrijheid. Nu geef ik mensen hoop door mijn eigen kennis. Wat kunnen ze wel en niet doen? Antwoorden op die vragen geven de burger moed.”

Jager: “In de hardloopspeciaalzaak was podologie eigenlijk al een beetje mijn ding. Ik deed loopanalyses en adviseerde op het gebied van hardloopschoenen en sportschoenen.” Een nieuwtje is het feit dat Sportpodologie Henk Jager vanaf januari 2012 een speciale zool in de praktijk heeft liggen. Dat is een zool om hielspoorklachten en hakklachten te voorkomen bij voetballers. Op de website www.sportpodologie-henkjager.nl staat meer informatie. Voor het maken van een afpraak kunt u bellen met: 06-21878373

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​