Food & Motion: afvallen en op gewicht blijven!

Door Admin

ALS VOLHOUDEN GEEN OPGAVE MEER WORDT

 

De uitpuilende buik lijkt bij de middelbare leeftijd te horen, in werkelijkheid hoort hij bij een levensstijl. ‘Even’ naar de sportschool gaan en een dieet volgen, helpen ook slechts even. Wie duurzaam op gewicht wil komen, verlost raken van kwaaltjes en gebrek aan energie, moet blijven trainen en gezonder eten. Food & Motion ontwikkelde daarvoor een unieke methode      

Tekst: Jeroen Kuypers

Het ligt niet aan de goede voornemens, het ligt aan de te hoge verwachtingen. Vijftien kilo overgewicht werk je niet in een mum van tijd weg. Teleurstelling over de geringe vooruitgang vergroot de kans terug te vallen in het oude beweeg- en eetpatroon. Het probleem is niet dat te weinig mensen een abonnement nemen op de sportschool, maar dat ze er vervolgens te weinig gebruik van maken. Volgens Gustaw Kurkowski, zowel personal trainer als diëtist, is lange termijn commitment de sleutel tot het succes van afvallen en fitter worden. Maar hoe bereik je dit?

Een symptoom

“Onze klanten zijn voor het overgrote deel mannen en vrouwen tussen de veertig en de zestig jaar oud. Ze zijn over het algemeen hoger opgeleid en vaak werkzaam in de medische sector, al hebben we ook veel ondernemers onder onze klanten. Wat we hen bieden is een lichaam dat niet alleen slanker is, maar ook veel gespierder, fitter en weerbaarder. Want die buik is slechts een symptoom van een onderliggend probleem, al besef ik heel goed dat het die buik is die hen in eerste instantie bij ons heeft gebracht en dat die buik ook al eerste moet verdwijnen.”

Dubbel en dwars terug

Wie bij Food & Motion gaat trainen doet dat minstens een jaar lang, en liefst drie tot vijf jaar, één tot tweemaal in de week. De training is altijd onder begeleiding van een professional en dus maatwerk. Dat geldt ook voor het voedingsadvies. “Je doet een investering, in tijd en geld, maar je krijgt daarvoor van ons team een plan dat volledig is toegesneden op maat van jouw lichaam en leven,” zegt Gustaw Kurkowski. “En het is die combinatie van persoonlijke aandacht en aanwijzingen die het veel makkelijker maakt dit vol te houden dan anoniem trainen in een sportschool. Onze klanten verliezen overgewicht maar bouwen tegelijk spiermassa op; allerlei klachten – van een pijnlijke nek tot een futloos gevoel na het eten – verdwijnen. Je ligt ’s avonds niet langer uitgeteld op de bank maar je hebt zin om dingen te ondernemen. De tijd die je investeert krijgt je dubbel en dwars terug.”

Geestelijke veerkracht

Kurkowski heeft ontdekt dat het opbouwen van spieren en conditie niet is voorbehouden aan jonge mensen. “Het is verbazingwekkend hoeveel winst je daarin kunt behalen, ook op latere leeftijd. En behouden. Want dat is de crux van mijn methode: mensen in staat stellen een gezond beweeg- en voedingspatroon vol te houden, en niet terug te vallen in hun ongezonde levensstijl. Natuurlijk ontstaan er dips in de loop van die paar jaren: een ouder gaat dood, een partner wordt ernstig ziek. Maar dat is het leven zelf, en een fitter lichaam levert ook een enorme hoeveelheid gééstelijke veerkracht. Onze klanten ontdekken dat ze het leven beter aankunnen, dankzij onze training en voeding. Het begint met een buik die in de weg zit, het eindigt met het besef letterlijk en figuurlijk weer net zo goed in je vel te zitten als vele jaren terug. “

Voor meer informatie, ga naar: www.foodandmotion.nl

 

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​