Markus Wiggering “Iedereen die van lekker eten houdt met een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding is van harte welkom bij Eetcafé De Gans”

Eetcafé De Gans

Waar ooit de roemruchte aanhang van FC Groningen voor en na de wedstrijd een biertje pakte, is nu een zaak gevestigd die zeker niet minder gezellig is, maar wel heel anders. Eetcafé De Gans aan de Diephuisstraat, vlak achter het voormalige Noorderbad in de Korrewegwijk in Stad. Eigenaar Markus Wiggering heeft van Eetcafé De Gans iets heel bijzonders gemaakt. Zo bijzonder, dat hij gasten ontvangt die niet alleen uit de wijk afkomstig zijn, maar uit de hele provincie. Hoe komt dat toch?

De naam van het restaurant is niet zomaar gekozen. Want inderdaad prijken op de zeer gevarieerde menukaart een aantal verrassende gerechten waarin gans een hoofdrol speelt, en op een andere manier dan de inmiddels wat voorspelbare ganzelever. “Gans is een heerlijk product waar je veel mee kunt”, zegt Wiggering. “We werken met wilde en tamme ganzen. De smaak kun je een beetje vergelijken met die van wilde eend, met dat verschil dat de gans een trekvogel is en dus een vetreserve heeft. En vet staat gelijk aan smaak, dat weet iedere kok en iedere lekkerbek.”

Gans en nog veel meer

Bitterballen van ganzenvlees, ganzebout gestoofd in rode wijn met sjalotjes en Groninger worst, een verrassende proeverij van gans, het is allemaal even heerlijk. En wie het niet zo heeft op gans, beschikt over een ruime keus uit alternatieven, die zijn gecomponeerd uit lekkere maar ook duurzame ingrediënten, zoveel mogelijk afkomstig uit de regio. Bijvoorbeeld paardenhaas met in port gemarineerde vijgen, of stoverij van varkenswang, gestoofd in donker bier met Groninger koek – klinkt apart en is dat ook, maar vooral een traktatie. Naast deze heerlijkheden is er natuurlijk ook keus uit dagverse vis en vegetarische gerechten. En niet te vergeten een bijzonder uitgebreide wijnkaart, waar heel veel aandacht is besteed. Wijnliefhebber Wiggering organiseert in zijn Eetcafe regelmatig wijnproeverijen.

Parmezaan

Geboren Pekelder, levenslang Noordster man en gewezen DIVA 83 trainer Markus Wiggering heeft een succesvol restaurant neergezet. “Ik heb vanaf de start gestreefd naar een zaak met de laagdrempeligheid en ongedwongen sfeer van een eetcafé, maar wel met de kwaliteiten van een goed restaurant. En als ik mijn gasten mag geloven, dan ben ik daar redelijk in geslaagd. Het prijsniveau is zeer schappelijk maar niet in de orde van grootte van een doorsnee eetcafé, met slobberwijntje en daghap. Ik heb op een drukke avond zes man aan het werk en daar reken ik mijzelf ook bij. We hebben een ambachtelijke manier van werken, maken vrijwel alles zelf. Dat proef je ook. Een populair item op onze kaart is onze geflambeerde pasta, een spectaculaire act van onze medewerkers waarbij een hele Parmezaanse kaas aan tafel komt.”

Welkom

Stadjers, Ommelanders en alle anderen die van lekker eten houden, met verse en streekeigen ingrediënten, in een gemoedelijke sfeer met een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding, is van harte welkom bij Eetcafé De Gans. Het restaurant biedt 55 couverts, en in groepsverband kunt u tot 10-12 personen a la carte eten. Indien u met meer personen bent, dan kan een 3-4 gangenmenu samengesteld worden naar wens van de gast.

De menukaart is biologisch en veelal streekgericht. Natuurlijk houdt Eetcafé De Gans ook uitgebreid rekening met de vegetarische gast. Of heeft u speciale dieetwensen? Dat is geen enkel probleem (graag aangeven bij reservering).

www.degans.nl

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​