De Slag om Bourtange 2014 29 en 30 maart

Door Administrator

Slag om Bourtange, winterbivak.

De napoleontische Slag om Bourtange

Het is avond. In de verder verstilde vesting hoor je in de taveerne lachen en zingen. Door de beslagen ruitjes zie je binnen de kooplui zitten die overdag goed verdiend hebben, de rijkere burgers die het tafereel zittend aan hun tafel in de hoek in ogenschouw nemen, maar ook soldaten die zich nog even opwarmen voor ze weer met een lantaarn in de hand naar hun bivak terugkeren. Honderden Napoleontische soldaten bereiden zich, na een lange winter, zo weer voor op de komende gevechten. De musketten en kanonnen worden nog één keer geïnspecteerd, want morgen is de grote Slag om Bourtange.

Ben je plotseling terug in de historie? Nee, dit is re-enactment: het zo nauwkeurig mogelijk recreëren van de geschiedenis, om deelnemers én publiek een authentiek beeld te geven van een andere tijd.

Hoe is het om te koken op een open vuur? Hoe is het om door de barbier geschoren te worden? En vooral, hoe is het om de kruitdampen op een slagveld te ruiken? Allerlei dingen die je moet ervaren om ze te begrijpen en dat is precies wat re-enactors doen. Als publiek mag je alles van dichtbij bekijken, overal vragen over stellen en waar mogelijk zelf dingen uitproberen.

Entree: Kassa Voorverkoop(via site)

Volwassenen € 6.00 € 4.50

Kinderen € 3.50 € 2.50

Gezinskaart € 15.50 € 11.50

Weekendkaart volwassenen € 10.00 € 7.50

Kinderen tot 6 jaar vrij

Vesting Bourtange

Willem Lodewijkstraat 33

9545 PA Bourtange

0599-354600

info@bourtange.nl

WWW.bourtange.nl

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​