De AED heeft zijn weg naar de voetbalvelden ruimschoots gevonden

Door Gert Boerema

De AED heeft zijn weg naar de voetbalvelden ruimschoots gevonden
Maar wordt het apparaat correct gecontroleerd en onderhouden?

Iedere week krijgen ongeveer 300 personen in Nederland een hartstilstand. Het slachtoffer raakt bewusteloos en het hart pompt geen bloed meer door het lichaam. Er is een acuut gevaar omdat al na een paar minuten hersencellen beschadigd raken als gevolg van zuurstofgebrek. Uitkomst in dit geval is de Automatische Externe Defibrillator (AED). Met een AED kan een slachtoffer worden gedefibrilleerd al voordat de ambulance is gearriveerd. Kostbare minuten worden zo bespaard bij het redden van een leven.

Gelukkig heeft de AED  zijn weg naar de sportvelden ruimschoots gevonden. Vrijwel iedere voetbalvereniging bezit inmiddels een AED. Maar het aanschaffen van het apparaat is helaas niet genoeg. Hoewel een AED relatief onderhoudsarm is, moet het apparaat wel regelmatig gecontroleerd worden. Elektroden en batterijen hebben een uiterste houdbaarheidsdatum. Wanneer die datum verstreken is moeten deze onderdelen vervangen worden. Batterijen kunnen overigens al voor het verstrijken van die datum uitgeput raken. Bijvoorbeeld door het gebruik van de AED of onder invloed van temperatuur.

Het is daarom goed dat de AED de aandacht krijgt die het verdient. Het apparaat moet gebruiksklaar zijn op het moment dat het nodig is, en de hele vereniging moet op de AED kunnen vertrouwen.
Medizon kan u daarbij helpen en biedt diverse mogelijkheden aan voor service en onderhoud aan de AED. Informeer naar de mogelijkheden bij Medizon, via telefoonnummer 050–3133096. Of kijk op www.medizon.nl

Voor de noordelijke voetbalverenigingen geldt nu een speciaal aanbod, waarbij de AED door Medizon op locatie wordt geïnspecteerd, waarbij een vrijblijvend advies wordt gegeven. De kosten hiervan bedragen slechts 29,95 (inclusief BTW).

Medizon B.V.
Ceintuurbaan Noord 170
9301 NZ Roden
Tel:             050 – 313 3096
E-mail:         info@medizon.nl
Internet:      www.medizon.nl  /  www.defibtech.nl

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​