Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 124 niet laden
social linkedin social twitter social facebook
Menu

Bert Jan Haaijer: ‘Het was leuk een praatje met Arie Haan te maken’

‘Het was leuk een praatje met Arie Haan te maken’

Bert Jan Haaijer (25) vindt de eenheid zowel binnen als buiten het veld één van de belangrijkste redenen van het succes van WVV. De ploeg uit Winschoten staat na negen jaar met een prachtig en technisch vaardig elftal weer op de drempel van de eerste klasse van het zondagvoetbal. Veel verstokte supporters herinneren met zekere weemoed de vervlogen tijden. Beroemde vedettes als Arie Haan en Jan Mulder zorgden voor landelijke bekendheid van WVV. “Haan was laatst aan het kijken bij ons. Onze stamkroeg was zijn oude kroeg ook. Hij kwam daar ook altijd na de wedstrijden. Het was leuk om een praatje met hem te maken. Mulder was er ook toen we kampioen werden.”


WVV dendert zonder haperen maar door naar alweer een groot succes. Na de titel van het vorige seizoen in de derde klasse stormt het onbedreigd in de richting van het kampioenschap van de tweede klasse. Haaijer denkt wel te weten waar dat ligt. “Er zijn belangrijke spelers zoals doelman Serkan Akbas, Gerard Buwalda, Marcel Smit, Wouter Valeton, Anton Hekman en ook ikzelf teruggekeerd op het oude nest. De kracht van het elftal is vooral dat we één grote groep vrienden zijn. Iedereen kan met elkaar opschieten. We zien elkaar ook buiten het voetbal regelmatig. Met sommige jongens speel ik al ongeveer vijftien jaar. Daarnaast zijn we in technisch opzicht behoorlijk goed. Op een paar jongens na spelen we ook samen in de zaal. We gaan altijd voor elkaar door het vuur en we hebben in Martijn Drent natuurlijk een gemakkelijk scorende spits. Ik kan op dit moment eerlijk gezegd moeilijk in te schatten, of we meekunnen in de eerste klasse. Ik ken dat niveau niet goed, maar ik denk wel dat het moet lukken met dit elftal. Ik heb wel bij Nieuw Buinen gespeeld, maar daar kwam ik vanwege een beenbreuk niet in actie. Ik brak op de allereerste training binnen vijf minuten een been. Ik gleed ik uit op het natte veld. Na mijn herstel moest ik een keuze maken tussen de hoofdklasse bij Nieuw Buinen of terugkeren naar mijn oude vrienden in Winschoten. Ik koos gelukkig voor mijn vrienden.”

Haaijer hoopt dat het elftal het komende seizoen in de eerste klasse intact blijft. “Je weet het natuurlijk nooit zeker. We presteren goed en dan zijn er altijd clubs geïnteresseerd. Ik heb verder nog niets concreets van de andere jongens gehoord. Bij WVV moet je alles zelf betalen. Sommige jongens zijn misschien gevoelig als ze ergens anders een paar honderd euro kunnen krijgen. Dan zijn ze misschien weg. Ikzelf zeg nooit nooit. Ik heb wel de insteek om met deze groep bij WVV te blijven.”

Fysiek gezien oogt Bert Jan Haaijer niet bepaald als een krachtmens. Toch zette trainer Richard Nuus hem op de rechtsbackpositie. “Dat had ik nooit verwacht”, reageert Haaijer op die beslissing. “Dat was voor mij een compleet raadsel. Ik had op die plaats nog nooit gespeeld. Ik speel toch liever op het middenveld.”
terug naar boven