Noordster kaapt periodetitel voor de neus van GRC Groningen weg

Door Jan Houwing

Noordster kaapt periodetitel voor de neus van GRC Groningen weg

De ontknoping van de strijd om de eerste periodetitel in 2L van het zondagvoetbal was toch wel engszins verrassend. GRC Groningen had aan een overwinning tegen het in de onderste regionen vertoevende Helpman genoeg om de prijs op te eisen. GRC Groningen stelde echter zwaar teleur door niet verder te komen dan een 0-0 remise. Noordster maakte dankbaar gebruik van de misstap van GRC Groningen. De ploeg van trainer Jaap Danhof profiteerde optimaal door zelf met 3-0 in en van Peize te winnen. Vooraf werd gespeculeerd dat Noordster weleens grote problemen zou kunnen ondervinden. De ploeg uit Oude Pekela had immers een paar dagen daarvoor een wanprestatie geleverd in de strijd om de noordelijke districtsbeker. Noordster verloor na een 3-1 voorsprong bij rust namelijk met liefst 7-5 van zondag derdeklasser Asser Boys. Het herstel was echter opmerkelijk. Na de ontgoocheling in het bekertoernooi kon er dus toch nog een prachtig feestje gevierd worden. Kees Dun (2) en Casper Boneschansker scoorden voor Noordster, waarna dus de polonaise gelopen kon worden. Nummer drie van de ranglijst Amicitia VMC was door de 1-1 remise tegen GVAV Rapiditas kansloos voor de prijs. Voor Amicitia VMC
scoorde Lars Koopmeinders, terwijl Ingmar Liezenga de treffer van GVAV Rapiditas produceerde.

Tweede periode

Zondag gaat de strijd om de tweede periodetitel los. Koploper Noordster speelt in eigen huis tegen het laag geklasseerde Titan. Voor Noordster moet het niet moeilijk zijn om de eerste plaats vast te houden.
Nummer twee GRC Groningen moet echter zondag zwaar aan de bak in en tegen Valthermond. De Drentse tegenstander staat op de vierde plaats en kan zich zeker nog mengen in de strijd om de titel.

Nummer drie Amicitia VMC heeft inmiddels een achterstand van vijf punten op koploper Noordster. Zondag gaat Amicitia VMC op bezoek bij hekkensluiter Groninger Boys. De winst is zeker niet zomaar een feit voor Amicitia VMC. Groninger Boys beseft inmiddels dat er punten gehaald moeten worden. In een Groninger derby is altijd van alles mogelijk. Daarom kan Groninger Boys wel eens voor een onaangename surprise voor Amicitia VMC zorgen.

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend

Word lid van onze nieuwsbrief​