Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 379 niet laden
social linkedin social twitter social facebook
Menu

Koning in Voetbal

In 2011 werd ik lid van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en sindsdien schaam ik me mijn ballen uit mijn broek. Als rampzalige rechtsback van het derde van VV Engelbert is in hiërarchische zin de heer Sepp Blatter ook mijn baas. En al herhalen Johan Derksen en Wilfred Genee in Voetbal International nog een miljoen keer de beelden van zijn hilarische val van een podium, Blatter blijft zitten waar hij zit en bepaalt in zijneentje hoe er wereldwijd gevoetbald dient te worden.
Zijn macht gaat zo ver dat ome Sepp niet alleen bepaalt waar (Qatar) maar ook onder welke temperaturen (heet) er een WK gevoetbald gaat worden. Een WK is gewoon te koop voor geld (veel). Maar zijn macht gaat nog veel verder. Blatter bepaalt in zekere zin ook hoe ik, na de wedstrijdbal uit de sloot langs veld 2 in Sellingen te hebben gevist, de ingooi technisch dien uit te voeren. Want Blatter bepaalt alles. Van het verbieden van technische hulpmiddelen bij de arbitrage tot de 11 seconden stilte bij het herdenken van Nelson Mandela; Sepp Blatter voert de regie. En we, ja u ook, vinden het allemaal oké. De KNVB, onze KNVB, heeft bij de laatste verkiezingen ook op Blatter gestemd.

Het wordt tijd voor tegengas. De studenten van Forward hebben jaren geleden eens gespeeld met hoekvlaggen van 6,5 meter toen ze in de regelementen lazen dat er wel een miniumlengte (1,5 meter) maar geen maximumlengte stond vermeld. Deze actie heeft Blatter niet bereikt. Vanmiddag speelt Be Quick 1887 een belangrijk potje. Het gaat om handhaving, alle scheidsrechterlijke beslissingen kunnen beslissend zijn. Een bal wel of niet over de doellijn kan het lot van uw club bepalen. Be Quick 1887 heeft een groter bereik dan de studentjes van Forward en gaat een statement maken over doellijntechnologie in de Topklasse. Uw eigen Jan Luiting heeft namelijk vanochtend op de doellatten van beide goals twee opgezette haviken vastgebonden (met duck tape). Hawk Eye op de Esserberg. Eat that, mister Blatter.

Groetn

Kees Vlietstra
terug naar boven