Stunt van Marco Pesiwarissa voor doelman Jaap Jan van de Werf

Door Jan Houwing

Marco Pesiwarissa
Foto: Jay Liana

Stunt van Marco Pesiwarissa voor doelman Jaap Jan van de Werf

Na vele jaren onthult Marco Pesiwarissa een groot geheim. De huidige trainer van zaterdag vijfdeklasser Corenos uit Roodeschool speelde jaren geleden als pijlsnelle rechterspits in de hoofdmacht van Helpman uit Groningen. De selectie ging in die jaren altijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen naar een trainingskamp in het Drentse Gasselte. Volgens Pesiwarissa was dat altijd een bijzonder leuke activiteit. Daarbij werden met enige regelmaat serieuze momenten afgewisseld met ontspannen acties en humoristische voorvallen.

Plaatselijke schone

Pesiwarissa vertelt aan Amateurgras dat hij tijdens één van die kampen keeper Jaap Jan van de Werf behoorlijk voor gek heeft gehouden. Tijdens een bezoek aan een discotheek in Gasselte sloop Pesiwarissa heimelijk naar de dienstdoende DJ. Hij vertelde hem dat hij samen met het elftal op trainingskamp was in Gasselte en dat nu als ontspanning de discotheek werd bezocht. Hij verzocht de DJ om een bericht voor doelman Jaap Jan van de Werf van Helpman aan te kondigen. De sluitpost zat net aan de bar een geanimeerd gesprek te voeren met een plaatselijke schone. Het leek erop dat de avances van Van de Werf geapprecieerd werden door de dame in kwestie. De schoonheid uit Gasselte was ook duidelijk zichtbaar gecharmeerd van Jaap Jan van de Werf. Een stunt van Pesiwarissa gooide echter roet in het eten.

Tweeling

Pesiwarissa verzocht de DJ om door de microfoon om te roepen dat Jaap Jan van de Werf net vader was geworden van een tweeling. Even later schalde het verzoek luid door de bar in Gasselte. ,,Dames en heren. Ik wil u aankondigen dat er een bericht is voor keeper Jaap Jan van de Werf van Helpman’’, sprak de DJ met luide stem. Ondertussen wees hij naar de bar waar de sluitpost met de vrouwelijke schoonheid in een verhit gesprek was verwikkeld. Alle spelers van Helpman begonnen luidkeels te lachen. Zij wisten heel zeker wisten dat hun doelman een echte vrijgezel was, maar ook bepaald niet vies was van vrouwelijk schoon.

Boosdoener

,,Jaap Jan van de Werf begreep er niets van en zijn vrouwelijke gesprekspartner waarschijnlijk ook niet’’, reageert Pesiwarissa nu alweer jaren later. De hele selectie van Helpman kreeg niet mee wie de afzender van het bericht was. Pesiwarissa maakte zich na het verzoek aan de DJ zich ijlings uit de voeten en schaarde zich in spanning afwachtend tussen de selectiespelers van Helpman. Bij het horen van het bericht schaterde Pesiwarissa net als zijn ploeggenoten van het lachen. ,,We hebben er later nog vaak over gesproken en om gelachen. Ik heb echter nooit laten merken dat ik de boosdoener was.’’

 

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend