Keepertrainer Jan Noordhuis tien jaar bij VV Helpman

Door Ellen Westerveld

Foto: Gert-Jan Westerveld

Keepertrainer Jan Noordhuis tien jaar bij VV Helpman

Het is alweer tien jaar geleden dat Keepertrainer Jan Noordhuis zich meldde bij VV Helpman om de jeugdkeepers te trainen. Aanleiding was de blessure van de toenmalige keepertrainer, waardoor de club zonder keepertrainer zat. Noordhuis nam de trainingen over en traint de jonge keepers van Helpman sindsdien met veel plezier en inzet.

VV Helpman is mijn Kluppie

Noordhuis: ,,Ik heb keepertraining gegeven bij VV Harkstede, NEC Delfzijl en Voetbalcenter Meerstad, maar VV Helpman is echt mijn Kluppie. Het is een leuke vereniging om voor te werken. Het is er gemoedelijk en iedereen is er welkom. Toen ik in 2010 hoorde dat Helpman zonder keeperstrainer zat, heb ik meteen contact opgenomen met Marco Pesiwarissa, het toenmalige Hoofd Opleidingen bij VV Helpman. Na een prettig kennismakingsgesprek stond ik drie dagen later al op het veld mijn eerste training te geven. Ik ben er trots op dat ik juist bij Helpman de jeugdkeepers mag trainen. Sinds drie jaar ben ik echter fulltime als conciërge aan het werk bij de scholen die in oktober 2019 zijn samengevoegd tot Kindcentrum WIJland in Middelstum. Om het trainen te kunnen blijven combineren met mijn werk, ga ik het komen seizoen iets minder trainingen geven. Ik zal me vooral nog richten op de jongste jeugd in de leeftijd van zes tot tien jaar.’’

Keepersclinic met Sergio Padt

Vijf jaar geleden heeft Noordhuis voor het eerst een keepersclinic georganiseerd. Hij nodigde FC Groningen keeper Sergio Padt uit om de jonge keepers te komen trainen. De clinic vond plaats op de velden van VV Helpman, maar ook keepers van andere clubs uit het Noorden konden zich aanmelden.  Noordhuis: ,,Het was een doorslaand succes en het is een jaarlijks evenement geworden. Er kunnen ruim honderd jonge keepers meedoen. Elk jaar zit de keepersclinic helemaal vol. Dit jaar zou de clinic op 8 mei plaatsvinden. Natuurlijk weer met Sergio Padt, maar dit keer ook met FC Groningen Keepers Jan Hoekstra en Jan de Boer. Daarnaast zou ook Sierd van der Berg, de keepertrainer van Jong Oranje, aanwezig zijn. Door de corona is dit helaas allemaal niet doorgegaan, maar we proberen de keepersclinic nu in oktober te organiseren.

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend