Bijzondere ontmoeting Tim Riksman en Eljero Elia

Door Jan Houwing

Tim Riksman (links)

 

Bijzondere ontmoeting Tim Riksman en Eljero Elia

Een paar jaar geleden vond er in de catacomben van FC Groningen een heel bijzondere ontmoeting plaats tussen Tim Riksman en Eljero Elia, de toenmalige linkerspits van Feyenoord en meermalen international. Riksman had net een week daarvoor zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van FC Groningen in een duel tegen het Engelse Southampton. Hij mocht in het competitieduel van De trots van het Noorden een week later tegen het grote Feyenoord op de reservebank plaatsnemen.

Eljero Elia speelt sterren van de hemel

Riksman zag dat Eljero Elia de sterren van de hemel speelde. Met drie treffers was hij voor een groot deel verantwoordelijk voor de 4-0 afstraffing van FC Groningen. Op een gegeven moment moest Riksman, die momenteel  voor zaterdag hoofdklasser HZVV speelt, nodig naar het toilet. Dat kon wel even, omdat er op dat moment toch geen sprake was van een eventuele wissel bij FC Groningen.

Kreunende Elia

Riksman zou net het toilet betreden toen opeens een kreunende Elia hem in de catacomben voorbij sprintte. In een oogopslag zag de piepjonge speler van FC Groningen dat een vinger van de pijlsnelle vleugelspeler van Feyenoord helemaal achterover stond. Riksman bezocht eerst het toilet. Toen hij terugkwam in de kleedkamer zag hij Elia kreunend op een stoel zitten. Riksman besloot even te wachten en hoorde Elia kermen:  ‘Ik wil weer voetballen’.

Kleedkamerverhaal over topvoetballer

Dat kon even later ook. Riksman was er getuige van dat de verzorging van Feyenoord de vinger van het luid kreunende slachtoffer weer in de kom duwde. Elia was daarna ogenschijnlijk topfit en kon terugkeren in het elftal van de Rotterdammers. Riksman nam op hetzelfde moment weer plaats in de dug out. Niemand vermoedde wat Riksman even daarvoor had meegemaakt. ,,Voor mij was het toch een bijzonder moment om als enige dit incident van een echte topvoetballer te mogen meemaken. Het was een typisch kleedkamerverhaal’’, vertelt Riksman nu alweer enkele jaren later.

Delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email een vriend